19.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το κρυμμένο χωριό της Ελλάδας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύσκολη πρόσβαση αλλά η εικόνα που θα αντικρίσεις θα σε αποζημιώσει

Μπορεί να πρόκειται για ένα χωριό απομονωμένο, κρυμμένο, αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ όμορφο και γραφικό, «χωμένο» σε μια γωνιά της Πελοποννήσου, έτοιμο να γοητεύσει με την… πρώτη ματιά όποιον βρεθεί εκεί. Ο λόγος για το χωριό Κυπαρίσσι στη Λακωνία. Μια όμορφη γωνιά της Ελλάδας που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Το μικρό χωριό του νομού Λακωνίας βρίσκεται απλωμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα και στα πόδια του έχει τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό που σου προσφέρει και τις δύο αυτές εμπειρίες του βουνού και της θάλασσας, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Κυπαρίσσι: Το κρυμμένο χωριό της Ελλάδας

Το Κυπαρίσσι στη Λακωνία της Πελοποννήσου είναι ένα πολύ όμορφο και γραφικό χωριό αρκετά απομονωμένο. Δεν είναι μόνο η θέση του ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα αλλά ακόμη και η πρόσβαση σε αυτό. Θα πρέπει να ξέρεις ότι η πρόσβαση δεν είναι εύκολη για να φτάσεις αλλά το αποτέλεσμα και η εικόνα που θα αντικρίσεις θα σε αποζημιώσει.

Το Κυπαρίσσι θα σε κερδίσει με την ομορφιά του από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσεις πανοραμικά από τον λόφο. Είναι ένα χωριό με στενά δρομάκια και γραφικά σπίτια με παραδοσιακές αυλές περιποιημένες και γεμάτες λουλούδια. Στο Κυπαρίσσι θα περάσεις χαλαρές στιγμές και δε θα σου λείψει τίποτα.

Οι αποστάσεις είναι πολύ κοντινές. Η απομόνωση που διαθέτει ουσιαστικά σε κάνει να νιώθεις μια ηρεμία αφού θα έχεις απομακρυνθεί από τη βαβούρα της καθημερινότητας.

Θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε μια από τις τρεις παραλίες ανάλογα με τα γούστα σου. Είναι η Μεγάλη και η Μικρή Άμμος με το μικρό, άσπρο βότσαλο και οι οποίες βρίσκονται στον οικισμό της Παραλίας και η παραλία της Αγίας Κυριακής.

Πώς θα φτάσεις στο Κυπαρίσσι

Ξεκινώντας από την Αθήνα θα χρειαστείς περίπου 4,5 ώρες για να φτάσεις στο χωριό. Θα περάσεις από Κόρινθο-Τρίπολη-Σπαρτή-Γεράκι και Άγιο Δημήτριο για να φτάσεις τελικά στο κρυμμένο αλλά πανέμορφο Κυπαρίσσι. Η διαδρομή μετά από ένα σημείο στενεύει οπότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός.

Θα συναντήσεις στον δρόμο σου μεγάλα βράχια που θα σε κάνουν να νομίζεις ότι σου κόβεται η ορατότητα. Ίσως αγχωθείς και λίγο για το πού θα φτάσεις. Όλα αυτά μέχρι να μπεις στο Κυπαρίσσι. Από εκεί ψηλά το μάτι σου θα χαθεί στη θάλασσα. Όσο δε την πλησιάζεις τόσο πιο όμορφα συναισθήματα θα σου γεννιούνται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό