31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Το Κολούμπια ακυρώνει την μεγάλη τελετή αποφοίτησης εν μέσω κινητοποιήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ακύρωση της μεγαλειώδους τελετής απονομής τίτλων σπουδών της 15η Μαΐου οδηγείται το Πανεπιστήμιο του Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα του Πάσχα (06/05), με το αμερικανικό πανεπιστήμιο να έχει γίνει επίκεντρο ενός πολύμορφου φοιτητικού κινήματος που απλώνεται σε πολλές δυτικές χώρες, εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Λίγες μέρες μετά την 30η Απριλίου, όταν ακτιβιστές και φοιτητές απομακρύνθηκαν με τη βία από το χώρο του πανεπιστημίου, από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, το Κολούμπια ανακοίνωσε ότι αντί για την κεντρική τελετή αποφοίτησης, θα προχωρήσει φέτος σε εκδηλώσεις «μικρότερης κλίμακας», με επίκεντρο τις εκάστοτε σχολές.

«Όλες οι τελετές που είχαν προγραμματιστεί στους εξωτερικούς χώρους στο νότιο τμήμα της πανεπιστημιούπολης Morningside θα μεταφερθούν» από αυτό το σημείο, στο βόρειο Μανχάταν, σε ένα αθλητικό συγκρότημα του πανεπιστημίου, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το ίδρυμα.

Το Κολούμπια, που συγκλονίζεται εδώ και δύο εβδομάδες από ένα κίνημα διαμαρτυρίας και καταλήψεων από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές και φοιτητές, ανέφερε πως θα προτιμήσει τελετές «μικρότερης κλίμακας», οι οποίες θα διεξαχθούν από τη 10η έως τη 16η Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

«Οι φοιτητές μας υπογράμμισαν το γεγονός ότι αυτές οι τελετές μικρότερης κλίμακας είναι σημαντικότερες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», τονίζει η διοίκηση του Κολούμπια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό