14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το κοινοβούλιο της ΕΕ ζητεί από τη FIFA να βοηθήσει τις οικογένειες των νεκρών εργαζομένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερψήφισε σήμερα (24/11) ψήφισμα που καλεί τη FIFA να βοηθήσει στην αποζημίωση των οικογενειών των μεταναστών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και των εργαζομένων που υπέστησαν παραβιάσεις δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι ευρωβουλευτές προέτρεψαν επίσης τις αρχές του Κατάρ να διεξαγάγουν πλήρη έρευνα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενόψει της διοργάνωσης.

Το ψήφισμα αποδοκιμάζει επίσης τις αναφορές για καταχρήσεις εις βάρος τη; ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Κατάρ και καλεί τη χώρα να αποποινικοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Αρκετοί ευρωβουλευτές φορούσαν τα περιβραχιόνια κατά του μίσους «OneLove», τα οποία επτά αρχηγοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποχώρησαν από το να φορούν μετά από πίεση της FIFA.

Από τότε που η FIFA απένειμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, το 2010, η χώρα άλλαξε ορισμένους από τους εργατικούς νόμους της και, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι διοργανωτές είπαν επανειλημμένα ότι όλοι ήταν ευπρόσδεκτοι στη χώρα, αν και η Human Rights Watch ισχυρίστηκε ότι άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ συνελήφθησαν πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό