20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το Κογκρέσο απέρριψε την επίσπευση των προεδρικών εκλογών

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν κατάφερε να κερδίσει την επίσπευση των προεδρικών εκλογών η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, καθώς το Κογκρέσο αρνήθηκε την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το Περού βιώνει εκτεταμένες κοινωνικές και πολιτικές ταραχές μετά την απομάκρυνση του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο από την ηγεσία, ενώ η καταστολή των διαδηλώσεων είναι εκτεταμένη.

Οι νομοθέτες είχαν δώσει αρχικά το πράσινο φως για τη μετάθεση των εκλογών από το 2026 στο 2024, αλλά αργά το βράδυ της Παρασκευής καταψήφισαν τις προτάσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών φέτος.

Η Μπολουάρτε έχει επανειλημμένα υποστηρίξει την επίσπευση των εκλογών, καθώς αγωνίζεται να καταστείλει τις πανεθνικές διαδηλώσεις που απαιτούν την παραίτησή της, οι οποίες έχουν αφήσει πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Μια πρόταση για τη μετάθεση των εκλογών στον Απρίλιο του 2024 πέρασε ήδη μια ψηφοφορία και έχει μια δεύτερη τελική ψηφοφορία τον Φεβρουάριο. Το Κογκρέσο θα συνεχίσει τη συζήτηση τη Δευτέρα.

Την Παρασκευή η Μπολουάρτε δήλωσε ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν φέτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό