34.9 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Το κελί της στις φυλακές Χάρεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο δωμάτιο -κελί που σας παρουσιάζει το Newpost  στις φυλακές Χάρεν θα περάσει τις υπόλοιπες 30 ημέρες  η Εύα Καϊλή .

Πρόκειται για ένα δωμάτιο  όπου υπάρχει ένα μονό κρεβάτι ,ντους και τουαλέτα ενώ η κρατούμενη ευρωβουλευτής έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους δικούς της μέσω ενός τηλεφώνου που υπάρχει εντός του δωματίου .

Παράλληλα υπάρχει και τηλεόραση ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό της φυλακής η Εύα Καϊλή  μπορεί να δέχεται επισκεπτήρια  καθημερινά .

Μέχρι στιγμής έχει δεχθεί  επισκέψεις μόνο από τον  πατέρα της και τους δικηγόρους της  Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και  αυτό που λέει στους δικούς της ανθρώπους είναι : «βιώνω μία καταστροφή .»

Η ευρωβουλευτής ακολουθεί το πρόγραμμα της φυλακής όπου χρειάζεται καθώς οι φυλακές Χάρεν  θεωρούνται « ότι πιο μοντέρνο « υπάρχει σε επίπεδο σωφρονιστικού συστήματος στο Βέλγιο.

 «Είσαι ύποπτη φυγής -Θα αλλοιώσεις στοιχεία»

Η Εύα Καϊλή  είχε προετοιμαστεί από το βράδυ της Τετάρτης για το αρνητικό αποτέλεσμα .Οι δικηγόροι της γνωρίζοντας τα στοιχεία της δικογραφίας της είπαν  ότι δεν θα πρέπει να έχει πολλές ελπίδες να αφεθεί ελεύθερη .Ακόμα και το αίτημά τους να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι  «έπεσε « στο κενό καθώς οι Βέλγοι μέτρησαν συγκεκριμένες κινήσεις .Οι λόγοι που την κράτησαν προφυλακισμένη είναι γιατί οι κινήσεις της την ημέρα της σύλληψής της έδειχναν έναν άνθρωπο που ήθελε να κρύψει στοιχεία και ενδεχομένως να προετοίμαζε την έξοδό της από τη χώρα.

Το βασικό στοιχείο είναι ότι μόλις εντόπισε τα χρήματα αντί να ειδοποιήσει τις αρχές ειδοποίησε τον πατέρα της να πάρει τη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ ενώ κράτησε στο σπίτι της 150.000 ευρώ. Επιπλέον επιχείρησε να ειδοποιήσει τον Αντόνιο Παντσέρι για τον οποίο αγνοούσε ότι είχε συλληφθεί. .

«Νιώθω προδομένη. Χρησιμοποίησαν το όνομά μου  χωρίς να το γνωρίζω» είπε στον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ και τη δικαστή κατά την ακρόασή της στο Palais de Justice .Απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα  και ειδικά σε αυτό του συντρόφου της τον οποίο και θεωρεί υπαίτιο για το ότι βρίσκεται στη φυλακή.

Για τις επόμενες τριάντα ημέρες η Εύα Καϊλή με τους δικηγόρους της θα επιχειρήσει να βρει το στοιχείο που θα μπορέσει να παρουσιάσει ενώπιον  του Βέλγου δικαστή και να τον πείσει να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους .

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό