29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Το καμαρίνι του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατασκευή του καμαρινιού του Πειραιώτη αγαπημένου ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς

Το καμαρίνι του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού Δημήτρη Παπαμιχαήλ θα κοσμεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τη νέα χρονιά,με χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό κύπελλο του Ολυμπιακού ανάμεσα στα πολύτιμα εκθέματα. 

Η γνωστή ηθοποιός και τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νάντια Μουρούζη, σεβόμενη την επιθυμία του για τη δημιουργία του καμαρινιού του από το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά, παραχώρησε στο “Κανάλι Ένα 90,4”, αντικείμενα ιστορικής αξίας, προκειμένου να μείνουν για πάντα στην πόλη που γεννήθηκε και λάτρεψε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά και η φωνή του “έντυσε” το πρώτο σήμα του “Καναλιού Ένα 90,4”, το οποίο βγήκε στον “αέρα” στις 13 Μαΐου 1987, εγκαινιάζοντας την εποχή της “Άνοιξης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας”.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αναλαμβάνει αφιλοκερδώς ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του “Καναλιού Ένα 90,4” και συντόνισε τις ενέργειες του Δημοτικού Ραδιοφώνου, του Δημοτικού Θεάτρου και του Ο.Π.Α.Ν. για την άμεση υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η κατασκευή του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό