22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Κίεβο ανακοίνωσε πως κατέρριψε ρωσικό μαχητικό στη Χερσώνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι ουκρανικό μαχητικό τύπου MiG-29 κατέρριψε ρωσικό μαχητικό Su-35 πάνω από την περιοχή της Χερσώνας

«Σήμερα, 27 Μαΐου, περίπου στις 14:00 μαχητικό τύπου MiG-29 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας κατέρριψε ρωσικό μαχητικό Su-35 πάνω από την περιοχή της Χερσώνας, το οποίο καταδίωκε ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που αναρτήθηκε στο Facebook.

Today, May 27, at about 2 pm, a MiG-29 fighter of @KpsZSU shot down a #Russian Su-35 fighter in the sky of #Kherson region, which was hunting for #Ukrainian assault aircraft.

🇺🇦 Glory to Ukrainian pilots!

Death to the occupiers!#ArmUkraineNow#StopRussia pic.twitter.com/cxst5VHhrY

— Ukrainian Air Force (@KpsZSU) May 27, 2022

Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να χρειαστεί να υποχωρήσει από πόλεις της Λουχάνσκ

Ο κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας Λουχάνσκ της Ουκρανίας, η οποία σχεδόν έχει περιέλθει πλήρως στον έλεγχο της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού να αναγκαστούν να υποχωρήσουν από τον τελευταίο θύλακα αντίστασης για να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

«Οι Ρώσοι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν την περιοχή της Λουχάνσκ μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως έχουν προβλέψει αναλυτές», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, σε ανάρτησή του στο Telegram, αναφερόμενος στις σχεδόν περικυκλωμένες πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ.

«Θα έχουμε επαρκή δύναμη και πόρους για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι για να μην περικυκλωθούμε να χρειαστεί να υποχωρήσουμε», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό