19 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Το κάνανε και αυτό στην Κίνα: Εναέριο ντελίβερι φαγητού στο Σινικό τείχος μέσω drone

Ειδήσεις Ελλάδα

Πώς θα σας φαινόταν να επισκέπτεστε την Ακρόπολη και να φτάνει το drone με το «φρέντο εσπρέσο» που είχατε παραγγείλει μέσω εφαρμογής; Αρρωστημένο σενάριο θα έλεγε κάποιος και σίγουρα έχει δίκιο. Στην Κίνα δεν έχουν τέτοιους ενδοιασμούς και φοβίες για φθορές στο πιο διάσημο αξιοθέατό τους και έτσι οι τουρίστες που επισκέπτονται το Σινικό Τείχος μπορούν πλέον να απολαμβάνουν όποιο φαγητό τους αρέσει μέσω εναέριου delivery.

Στην Ευρώπη οι δυο πιο γνωστές αλυσίδες παράδοσης φαγητού κατ’οίκον είναι η Ubereats και η Wolt. Στην Κίνα μια από τις αντίστοιχες εταιρείες λέγεται Meituan και είναι αυτή που σκέφτηκε να επεκτείνει το δίκτυο διανομής της και στο Σινικό τείχος. Πράγματι το παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο είναι επισκέψιμο στον τομέα κοντά στο Πεκίνο και ιδιαίτερα δημοφιλές για περπάτημα πάνω στους προμαχώνες. Ο περίπατος όμως φέρνει δίψα και λιγούρα και τα καταστήματα φαγητού απαγορεύονται πάνω στο τείχος, που δεν παύει να αποτελεί αρχαιολογικό χώρο. Έτσι η Meituan σκέφτηκε να αξιοποιήσει τα drones για να παραδίδει τις παραγγελίες στους πελάτες της.

Η υπηρεσίας παράδοσης φαγητού και ποτού στο Σινικό τείχος εγκαινιάστηκε στις 16 Αυγούστου και στοιχίζει μόλις 56 σεντς, ίσο με το ποσό που Meituan χρεώνει για τις τακτικές οδικές παραδόσεις τροφίμων, όπως ανέφερε το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Beijing Youth Daily.

Το κατάστημα ανέφερε ότι οι τουρίστες μπορούσαν να σαρώσουν έναν κωδικό κοντά στο τμήμα Badaling του τείχους, περίπου 50 μίλια βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης του Πεκίνου, για να παραγγείλουν σάντουιτς, παγωτό, ομπρέλες ηλίου και φάρμακα.

Ένα drone με τα εμπορεύματα πετά από την ταράτσα ενός κοντινού ξενοδοχείου σε ένα παρατηρητήριο στο Σινικό Τείχος, όπου οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να το παραλάβουν, σύμφωνα με το CNN. Ο χρόνος παράδοσης είναι σύντομος – μόλις πέντε λεπτά, ανέφερε το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το αεροπορικό ντελίβερι κερδίζει έδαφος

Τα νέα για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παράδοσης τροφίμων στο Σινικό τείχος έρχονται λίγο αφότου η Κίνα δοκίμασε το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος φορτίου της στις 11 Αυγούστου στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης CCTV. Η έκθεση ανέφερε ότι το αεροπλάνο, με άνοιγμα φτερών 52,8 πόδια, μπορούσε να μεταφέρει φορτίο 4.400 λίβρες.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος της τελευταίας ώθησης της Κίνας να ενισχύσει την «οικονομία χαμηλού υψομέτρου», όπως χαρακτηρίζονται οι εναέριες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στον εναέριο χώρο 0,6 μίλια πάνω από την επιφάνεια της γης, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Η ρυθμιστική αρχή αέρα της χώρας προβλέπει ότι η «οικονομία χαμηλού υψομέτρου» θα μπορούσε να αξίζει 279 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με το Reuters.

Στην οικονομικής δραστηριότητα χαμηλού υψομέτρου εντάσσονται τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τα drones παράδοσης, καθώς και τα επανδρωμένα εμπορικά αεροταξί.

Υπήρχαν 1,87 εκατομμύρια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ταξινομημένα στην Κίνα έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ανέφερε η SCMP, επικαλούμενη στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό