17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το ΙΦΕΤ βασικός συμπαραστάτης για 1.000.000 πολίτες κάθε χρόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιότητα σχετικά με τη λειτουργία, τον ρόλο και το μέλλον του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), η διοίκησή του εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Το ΙΦΕΤ, αποτελώντας τον επιχειρησιακό βραχίονα του ΕΟΦ, παραμένει προσηλωμένο στη βασική του αποστολή: την ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών σε φάρμακα και καινοτόμες θεραπείες. Τόσο η Διοίκηση, όσο και το προσωπικό του Ινστιτούτου εργάζονται συστηματικά σε αυτό το πλαίσιο, ώστε το ΙΦΕΤ να επιτελεί αποφασιστικά και με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού τον επιχειρησιακό και λειτουργικό του ρόλο, ως θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ΙΦΕΤ, πάντα σε καθημερινή συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΟΦ, οι οποίες αναγνωρίζουν την ανάγκη εισαγωγής νέων φαρμάκων και καταγράφουν τις ποσότητες που έχει ανάγκη η χώρα, διέθεσε στους Έλληνες ασθενείς περισσότερους από 800 κωδικούς φαρμάκων, τα περισσότερα που έχει κληθεί να διαθέσει ποτέ στα 30 χρόνια της λειτουργίας του. Σε μια περίοδο που, ακριβώς λόγω της πανδημίας κατεγράφησαν σοβαρές δυσλειτουργίες στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, το ΙΦΕΤ εξασφάλισε μεγαλύτερες ποσότητες και διαπραγματεύτηκε σημαντικές μειώσεις στις τιμές αγοράς, εξοικονομώντας σημαντικά κεφάλαια για τον ΕΟΠΠΥ και τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο τακτικός έλεγχος υψηλών προδιαγραφών που διενεργεί ο ΕΟΦ στις εγκαταστάσεις του ΙΦΕΤ, αποτελεί διαρκές κίνητρο για την υλοποίηση νέων δράσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Ινστιτούτο. Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 κατέγραψε συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση της λειτουργίας του Κέντρου Διανομής, εστιάζοντας κυρίως σε οργανωτικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την ποιότητα των υπηρεσιών αυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο 2022 μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει η διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος της αποθήκης με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας, κάτι που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της διακίνησης των φαρμάκων. Έχουν επίσης προγραμματιστεί οι διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές που προτάθηκαν σχετικά με το Κέντρο Διανομής της εταιρείας.

Η επιτυχής κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς μέσω της εισαγωγής και διακίνησης ειδών/φαρμάκων αρμοδιότητας του ΕΟΦ, δεν παύει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του ΙΦΕΤ. Με δεδομένες την ισχυρή βούληση της Διοίκησης και την αφοσίωση των στελεχών του, το Ινστιτούτο εξασφαλίζει τις απαιτούμενες ποσότητες φαρμάκων για τους ασθενείς, με σαφώς καλύτερους όρους σε σχέση με το παρελθόν, συμπνέοντας με τις αποφάσεις του βασικού του μετόχου ΕΟΦ.

Το δίκτυο προμηθευτών του ΙΦΕΤ περιλαμβάνει περισσότερους από 140 παραγωγούς και διανομείς φαρμάκων σε όλη την Ευρώπη, η πλειοψηφία των οποίων συνεργάζεται με το Ινστιτούτο για περισσότερα από 8 χρόνια. Κριτήριο επιλογής τους αποτελεί η ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, η συνέπεια και αξιοπιστία τους, καθώς και το χαμηλότερο δυνατό κόστος που θα καταστήσει δυνατή την παροχή περισσότερων σκευασμάτων στον Έλληνα ασθενή.

Η βελτίωση όλων των κρίσιμων ποσοτικών και ποιοτικών δεικτών της λειτουργίας του ΙΦΕΤ παραμένει καταφανής και αδιαμφισβήτητη. Η θετική, αναπτυξιακή τροχιά του Ινστιτούτου αποτυπώνεται στα δεδομένα του α’ τριμήνου του 2022 και στα στοιχεία του έτους 2021.

Για 1.000.000 συμπολίτες μας, το ΙΦΕΤ αποτελεί κάθε χρόνο ένα βασικό συμπαραστάτη στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν μια από τις 7000 καταγεγραμμένες σπάνιες παθήσεις».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, η διοίκηση του ΙΦΕΤ επισημαίνει: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΦ, τον ΕΟΠΠΥ, την ερευνητική και ιατρική κοινότητα, καθώς και τους Συλλόγους Ασθενών στηρίζοντας σταθερά κάθε συλλογική προσπάθεια και επιδιώκοντας την ψηφιακή διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων φορέων. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό και την οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού. Με έμφαση στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών και τη διαφάνεια, πάντα ως υπηρεσιακός βραχίονας του ΕΟΦ και του Υπουργείου Υγείας,  στόχος μας είναι η σταθερή βελτίωση των υπηρεσιών μας και η συνεχής αύξηση της αποτελεσματικότητάς μας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό