16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ισχυρότερο και πιο κοφτερό μαχαίρι φαγητού στον κόσμο είναι ξύλινο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ερευνητές εικονίζεται το πανίσχυρο ξύλινο μαχαίρι να κόβει πανεύκολα μια μπριζόλα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Matter» παρουσιάζουν ένα ξύλινο μαχαίρι που κατασκεύασαν. Όπως αναφέρουν το μαχαίρι αυτό είναι τρεις φορές πιο κοφτερό από τα μαχαίρια φαγητού από ανοξείδωτο ατσάλι και 23 φορές πιο ισχυρό από τα συμβατικά μαχαίρια φαγητού. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική σκλήρυνσης για να κατασκευάσουν το μαχαίρι το οποίο είναι εκτός των άλλων και φιλικό στο περιβάλλον.

Τα πιο κοφτερά που υπάρχουν στην αγορά κατασκευάζονται από ατσάλι ή από κεραμικά υλικά. Τα μαχαίρια αυτά πρέπει να δημιουργηθούν σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε κλίβανο. Το μαχαίρι που κατασκεύασαν οι ερευνητές απαιτεί διαδικασία δύο σταδίων. Μια χημική επεξεργασία του ξύλου και στη συνέχεια άσκηση έντονης πίεσης. Στις δοκιμές το μαχαίρι κόβει με χαρακτηριστική άνεση μπριζόλες. Οι ερευνητές δεν αποκαλύπτουν αν και πότε θα φτάσει στην αγορά το μαχαίρι τους ούτε πόσο θα κοστίζει. Σύμφωνα με τους ερευνητές το μαχαίρι μπορεί να πλένεται και να επαναχρησιμοποιείται γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση από τα συμβατικά ή τα πλαστικά μαχαίρια.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό