21 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Το Ισραήλ χτύπησε Χριστιανική συνοικία στον βόρειο Λίβανο – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισραηλινό χτύπημα έπληξε την περιοχή Αϊτού του βόρειου Λιβάνου, λένε κάτοικοι και λιβανέζικοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Πρόκειται για το πρώτο χτύπημα σε περιοχή όπου στην πλειοψηφία τους κατοικούν χριστιανοί πολίτες.

Όπως αναφέρουν τα Ισραηλινά μέσα που μετέδωσαν την είδηση, πιθανολογείται ότι στην περιοχή κρυβόταν υψηλόβαθμο στέλεχος ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο του IDF.

Από την πλευρά του, το λιβανέζικο πρακτορείο Al Mayadeen που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ αναφέρει ότι από το πλήγμα υπάρχουν πολλοί νεκροί τους οποίους αποκαλεί «μάρτυρες».

Όπως μάλιστα έκανε γνωστό ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου, από τον ισραηλινό βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι.

Το χτύπημα έπληξε μια μικρή πολυκατοικία στο χωριό Αϊτού. Το σημερινό χτύπημα είναι το πρώτο στη βόρεια πλευρά της χώρας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος ανάμεσα στις δυο χώρες.

Σημειώνεται ότι, η τρομοκρατική ομάδα της Χεζμπολάχ είναι κυρίως εγκατεστημένη στα νότια της χώρας αλλά και στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός στρατός δεν έχει αναφέρει κάτι για τη σημερινή επίθεση.

Ορατά πτώματα

Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP, πτώματα ήταν ορατά μπροστά από το κτήριο που βρισκόταν στην είσοδο του χωριού το οποίο ισοπεδώθηκε από το πλήγμα, εν μέσω ασθενοφόρων που πηγαινοέρχονταν. Ο στρατός του Λιβάνου απέκλεισε το σημείο, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εμπλακεί σε “σφοδρές μάχες” απέναντι στον ισραηλινό στρατό με «όλων των ειδών αυτόματα όπλα, ρουκέτες και πυροβολικό» σε ένα χωριό του νοτίου Λιβάνου, όπου η φολοϊρανική οργάνωση είναι σε ανοικτό πόλεμο με το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ είπε επίσης ότι “έθεσε στο στόχαστρο ισραηλινό όχημα μεταφοράς στρατιωτών με έναν τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο προκαλώντας πυρκαγιά”, άλλους Ισραηλινούς στρατιώτες σε ένα άλλο χωριό κοντά στα σύνορα και εκτόξευσε ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό