24.6 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Το Ισραήλ συνέλαβε τρία μέλη της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο – Συνεχίζονται οι μάχες

Ειδήσεις Ελλάδα

Στρατεύματα από την Ταξιαρχία Γκολάνι του Ισραήλ συνέλαβαν τρία μέλη που ανήκουν, όπως αναφέρει η Haartez, στην ομάδα ελίτ Ραντβάν της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια μάχης στο νότιο Λίβανο.

Το ισραηλινό μέσο που επικαλείται τον στρατό σημειώνει ότι οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν σε υπόγεια σήραγγα κάτω από κτίριο. Αφού παραδόθηκαν, ανακρίθηκαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε φυλακή στο Ισραήλ.

Συνεχίζει το μπαράζ ρουκετών η Χεζμπολάχ

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα «ομοβροντία ρουκετών» αυτή τη φορά εναντίον της πόλης Σαφέντ και μιας στρατιωτικής βάσης, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, στο βόρειο Ισραήλ, που είναι σε ανοικτό πόλεμο στον Λίβανο με τη φιλοϊρανική οργάνωση.

Νωρίτερα, η τρομοκρατική οργάνωση ανακοίνωσε επίσης ότι στόχευσε «τρεις μπουλντόζες και ένα άρμα μάχης Merkava» του ισραηλινού στρατού στο συνοριακό χωριό Ράμια στο νότιο Λίβανο, λέγοντας αυτά τα οχήματα κάηκαν

Το σιιτικό κίνημα σημειώνει ότι μαχητές του πολεμούν σε «μάχες σώμα με σώμα» με Ισραηλινούς στρατιώτες στο νότιο Λίβανο.

Εδώ και έναν χρόνο, το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν διασυνοριακά πυρά. Μετά την κλιμάκωση της 23ης Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 1.315 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων στοιχείων.

Μακραίνει η λίστα των νεκρών στον Λίβανο

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 124 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τα μισά από τα θύματα προέρχονται από ένα χριστιανικό χωριό στα βόρεια της Βηρυτού.

Από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, η οποία μετατράπηκε σε ανοιχτό πόλεμο στις 23 Σεπτεμβρίου, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.356 άνθρωποι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό