16.4 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Το Ισραήλ κλιμακώνει τον πόλεμο – Η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε στρατιώτες του IDF

Ειδήσεις Ελλάδα

Η λιβανική Χεζμπολάχ είπε ότι στοχοθέτησε σήμερα ισραηλινά στρατεύματα σε δύο χωριά στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, στα σύνορα με το Ισραήλ, το οποίο διεξάγει χερσαίες επιδρομές από την 30ή Σεπτεμβρίου.

Σε δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, η φιλοϊρανική ισλαμιστική οργάνωση, που εκτοξεύει καθημερινά βλήματα εναντίον του βορείου Ισραήλ, ανέφερε πως οι μαχητές της στοχοθέτησαν Ισραηλινούς στρατιώτες με «ομοβροντίες ρουκετών» σε δύο χωριά του ίδιου παραμεθόριου τομέα.

Ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο τριών στρατιωτών του από ισραηλινά πυρά εναντίον ενός από τα οχήματά τους, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο ισραηλινός στρατός κάνει επιδρομές εναντίον της φιλοΐρανικής Χεζμπολάχ.

«Ο ισραηλινός εχθρός στοχοθέτησε ένα στρατιωτικό όχημα στον δρόμο μεταξύ Έιν Έμπελ και Χανίν στο νότιο τμήμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις νεκροί», δήλωσε ο στρατός σε ένα δελτίο Τύπου που ανήρτησε στο Χ.

Με αυτές τις απώλειες, αυξάνεται σε 8 ο αριθμός των Λιβανέζων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εντατικοποίησης των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον του Λιβάνου την 23η Σεπτεμβρίου.

Γκάλαντ: Το Ισραήλ πρόκειται να περάσει στο επόμενο στάδιο του πολέμου

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, τόνισε κατά τη διάρκεια αξιολόγησης της κατάστασης την Κυριακή με την 98η Μεραρχία στα βόρεια σύνορα πως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή περνάει στο επόμενο στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ο Γκάλαντ και η 98η Μεραρχία εξέτασαν την πρόοδο του IDF μέχρι τώρα.

«Ουσιαστικά κινούμαστε από μια κατάσταση νίκης του εχθρού σε όλα τα χωριά επαφής σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας σήραγγες, ανατινάζοντας αποθήκες πυρομαχικών, εξάρθρωση της Χεζμπολάχ», είπε ο Γκάλαντ.

«Βρισκόμαστε πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής, αν και υπάρχουν ακόμη περισσότερα να γίνουν. Ο IDF προετοιμάζεται για περαιτέρω καθήκοντα, αλλά πρώτα και κύρια, εκτελεί σωστά αυτή την επιχείρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό