28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Το Ισραήλ κατέθεσε πρόταση εκεχειρίας που περιλαμβάνει τρεις φάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η έχει κατατεθεί στους διαμεσολαβητές του Κατάρ

Πρόταση εκεχειρίας η εφαρμογή της οποίας θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις, έχει καταθέσει το Ισραήλ στους διαμεσολαβητές του Κατάρ, ανακοίνωσε απόψε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Η πρώτη φάση θα έχει διάρκεια έξι εβδομάδων και προβλέπει πλήρη κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από κατοικημένες περιοχές της Γάζας. Σε αυτή τη φάση της συμφωνίας οι Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στη διάρκεια αυτών των έξι εβδομάδων, το Ισραήλ και η Χαμάς θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για την επόμενη φάση, που προβλέπει τον οριστικό τερματισμό των εχθροπραξιών. Εφόσον οι διαπραγματευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο επεκταθούν πέρα των έξι εβδομάδων, η κατάπαυση του πυρός θα συνεχίζεται καθ΄όλη τη διάρκεια.

Η δεύτερη φάση της συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση όλων των ισραηλινών ομήρων που βρίσκονται στη ζωή και την απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα.

Η τρίτη φάση θα περιλαμβάνει ένα «μεγάλο σχέδιο ανοικοδόμησης» στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο.

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε την ηγεσία του Ισραήλ να να υποστηρίξει την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς δεν θα είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιήσει άλλη μια επίθεση σε ισραηλινούς, όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό