20.7 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει τον θάνατο του επικρατέστερου διαδόχου του Νασράλα – Νέα χτυπήματα στο Λίβανο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης (22/10) ότι επιβεβαίωσαν πως ο Χασέμ Σαφιεντίν – δυνητικός διάδοχος του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα – σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό προαστίου της Βηρυτού στις 4 Οκτωβρίου.

Ο Σαφιεντίν, επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ, φερόταν ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Νασράλα στην ηγεσία του φιλοϊρανικού κινήματος του Λιβάνου.

Κατά τον ισραηλινό βομβαρδισμό της 4ης Οκτωβρίου, ο Χασέμ Σαφιεντίν βρήκε τον θάνατο μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Χουσέιν Αλί Χαζίμα και άλλους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις IDF.

Τουλάχιστον 10 νεκροί σε νέα ισραηλινά πλήγματα

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα, ένα στο νότιο και ένα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία βομβαρδίζεται ανελέητα από το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στην περιοχή Έρμελ (κοντά στα σύνορα με τη Συρία), ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 21 τραυματίστηκαν στη Ναμπατίγια (νότια).

Η Χεζμπολάχ λέει ότι έπληξε μια βάση του ισραηλινού στρατού

Από την πλευρά της Χεζμπολάχ, η σιιτική τρομοκρατική οργάνωση ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χάιφα, τη μεγαλύτερη πόλη του βόρειου Ισραήλ και ότι κατέστρεψε επτά ισραηλινά άρματα μάχης στα σύνορα, όπου συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις.

Στην ανακοίνωσή της η σιιτική οργάνωση αναφέρει ότι οι μαχητές της προχώρησαν σε μια «αεροπορική επίθεση με μια μοίρα μη επανδρωμένων αεροσκαφών» εναντίον βάσης του ισραηλινού στρατού στα νότια της Χάιφα. Σε άλλη ανακοίνωση, λέει ότι έβαλε στο στόχαστρο επτά ισραηλινά άρματα, τα πέντε εκ των οποίων στον νότιο Λίβανο.

«Λουτρό αίματος» σε Λίβανο και Γάζα

Στο μεταξύ η λίστα των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές επιθέσεις όλο και μεγαλώνει. Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές και λιβανικές αρχές, τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο την Τρίτη (22/10), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 2.530. Η κυβέρνηση του Λιβάνου ανέφερε επίσης ότι περισσότεροι από 11.800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά χτυπήματα στον Λίβανο από τον Οκτώβριο του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό