27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

«Το θύμα φέρεται να απέκτησε κάτι που επιθυμούσε πολύ κάποιος άλλος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό έχουν στραφεί οι έρευνες των αστυνομικών αρχών.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας 44χρονος, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας.

Ο φερόμενος ως δράστης, που εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφεραν ότι ο 54χρονος τοπογράφος «φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος».

«Φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Στο «μικροσκόπιο» τα κινητά τηλέφωνα

Βάσει των πηγών που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φως στην υπόθεση αναμένεται να «ρίξουν» τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, που βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο όγκος δεδομένων του κινητού του θύματος είναι τεράστιος και αναμένεται να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Παράλληλα, σήμερα πρόκειται να ξεκινήσει και η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα του 44χρονου, που εντόπισαν αστυνομικοί στο σπίτι όπου διέμενε.

Όπως αναφέρουν, ακόμη, οι πηγές της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να αντλήσουν κάποιες πολύτιμες πληροφορίες από την κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου και από τις καταθέσεις γνωστών του θύματος.

Πλήθος βίντεο

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου στάθηκε στη γρήγορη σύλληψη του 44χρονου υπόπτου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πλήθος βιντεοληπτικού υλικού, μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και εργαστηριακά δεδομένα.

Σημείωσε, δε, ότι η έρευνα δεν σταματά, προκειμένου να εντοπιστεί και ο ηθικός αυτουργός, αν υπάρχει.

Ερωτηθείσα αν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως βρέθηκε πυρίτιδα σε αντικείμενα του 44χρονου κατηγορούμενου, η κ. Δημογλίδου απάντησε ότι «υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα, κάποια εργαστηριακά δεδομένα σε κάποια από τα αντικείμενα. Βέβαια είναι και άλλα τα οποία πρέπει να ερευνηθούν, δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα για αυτά. Αυτά θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κατηγορία».

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, πλέον να γίνει και ψηφιακή εξέταση ορισμένων πειστηρίων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να εξαχθούν στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ο ηθικός αυτουργός να βρίσκεται κάπου αλλού»

Ερωτηθείσα αν ο ηθικός αυτουργός αναζητείται στη Μύκονο, σημείωσε «όχι μόνο», προσθέτοντας ότι ίσως το αποτέλεσμα στο τέλος της έρευνας να οδηγήσει αλλού.

Πάντως, συμπλήρωσε ότι υπάρχει κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στη Μύκονο, δεδομένου ότι το θύμα δραστηριοποιείτο στο νησί.

«Όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ο ηθικός αυτουργός να βρίσκεται κάπου αλλού και σε κάποια άλλη υπόθεση, ακόμη και προσωπική του» συνέχισε.

3 άτομα στο κάδρο των αρχών

Η κ. Δημογλίδου ανέφερε ότι στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται η μηχανή του δράστη, ενώ αναζητείται η μηχανή του εγκλήματος.

Βάσει πληροφοριών της ΕΡΤ, υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των αρχών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό