20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το θέμα του Μάνταλου ίσως να μην έχει τελειώσει ακόμα

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΕΚ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ
04.06.2022 | 17:32

Ο Πέτρος Μάνταλος
EUROKINISSI SPORTS

Ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος παραμένει σημαίνων μέλλον της Εθνικής κι έχει μπροστά του ένα ολόκληρο καλοκαίρι στο οποίο δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές από το εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε πάνω του την υπόθεση του Πέτρου Μάνταλου, την οποία ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής άνοιξε με τις αινιγματικές δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα για τα playoffs με τον Ολυμπιακό. Τελικά ούτε πράξεις είδαμε ούτε καν λόγια ακούσαμε από τον αρχηγό της ΑΕΚ σχετικά με αυτό που είχε στο μυαλό του. Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι αυτή η υπόθεση έχει κλείσει οριστικά.

Σαφώς και με το ξεκαθάρισμα που έγινε από την ΠΑΕ, δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του με τον τρόπο που ο διεθνής μέσος είχε αρχικά στο μυαλό του έστω και λειτουργώντας εν βρασμώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ελεύθερος, δεν θα το δεχόταν αυτό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ακόμα κι αν ο Μάνταλος έδινε όλο του το είναι για να τον πείσει ότι θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ωστόσο υπάρχει ένα καυτό καλοκαίρι μπροστά για την ΑΕΚ και ουδείς μπορεί να αποκλείσει μία ανατροπή του σκηνικού μέσα από πώληση. Το ότι η πρόθεση του Μελισσανίδη είναι να μπει η ομάδα στην OPAP ARENA με αρχηγό τον Μάνταλο δεν αμφισβητείται. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει υπάρξει μία μεγάλη αλλαγή σκηνικού στο στελεχιακό δυναμικό με την ένταξη σε αυτό ενός ανθρώπου ο οποίος ειδικεύεται στις πωλήσεις. Ο τεχνικός διευθυντής Ράντεκ Κουχάρσκι έχει δυνατό βιογραφικό σε τέτοιες καταστάσεις.

Πρέπει επίσης να συνυπολογίσουμε και την οπτική του Ματίας Αλμέιδα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Έχει ειπωθεί με κάποια δόση ασάφειας ότι δεν ήταν αρνητικός στην παραμονή του ποδοσφαιριστή, δεν ξέρουμε ωστόσο πώς ακριβώς σχεδιάζει στο μυαλό του την ΑΕΚ με τον Μάνταλο παρόντα. Κι επειδή πολλοί αμφισβητούν την πιθανότητα να μην τον έχει στο βασικό σχέδιο του, ας θυμίσουμε απλά ότι τέτοιο πρόβλημα δεν είχε ούτε καν ο υπηρεσιακός Σωκράτης Οφρυδόπουλος σε κατ’ εξακολούθηση ματς των playoffs, στα οποία άφησε τον αρχηγό στον πάγκο.

Ο Μάνταλος είναι επίσης πρόσωπο το οποίο παραμένει βασικό γρανάζι της Εθνικής ομάδας επί των ημερών του Γκουστάβο Πογέτ κι όσο αυτή συνεχίζει νικηφόρα και χτίζει ξανά χαρακτήρα και εικόνα λειτουργικού συνόλου, τόσο και εκείνος παραμένει στο προσκήνιο ως ένας από τους συντελεστές αυτής της νέας κατάστασης. Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον αφελές να πούμε από τώρα ότι αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρξει πρόταση για τον Μάνταλο, η οποία θα κάνει την ΑΕΚ να αλλάξει το σκεπτικό της σε αυτή την ιστορία. Πάντοτε ασφαλώς σε σχέση και με το πώς το σκέφτεται ο Αλμέιδα.

Κάτι που δεν ξέρουμε επίσης και συμβαίνει καθώς ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, παρά των εκ του αντιθέτου λεγομένων του δεν μας διαφώτισε ποτέ, είναι τι πραγματικά σκέφτεται ο Πέτρος Μάνταλος και πόσο έχει ηρεμήσει και κατασταλάξει ότι η σωστή κίνηση είναι να συνεχίσει στην ΑΕΚ, από τη στιγμή πού από μόνος του παρουσίασε αμφιβολίες για αυτό. Δεν γνωρίζουμε για παράδειγμα αν μπει σε μία διαδικασία να ψάξει από μόνος του για πρόταση, όπως άλλωστε είχε κάνει στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όταν όμως πλέον ήταν πολύ αργά για να βρεθεί κάτι καλό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό