16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 10.000 ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναπόφευκτα θα γίνουν και πιο φτηνά ενώ οι μεγάλοι κατασκευαστές θα αρχίσουν να παρουσιάζουν ηλεκτρικά μοντέλα και στις μικρότερες κατηγορίες. Κάτι που κάνει ήδη η Dacia με το Spring στην Ευρώπη ενώ σε άλλες αγορές όπως της Κίνας και της Ινδίας, τα πράγματα είναι ακόμα πιο προχωρημένα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Tata Tiago EV το οποίο είναι ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με κόστος στην βασική του έκδοση που πλησιάζει τα 10.000 ευρώ.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι σχετικά υποτυπώδη αν και επαρκή για αυτοκίνητο πόλης. Η βασική έκδοση έχει μία μπαταρία 19,2 kWh που σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρίας φθάνει για 250 χιλιόμετρα αυτονομίας.
Υπάρχουν και πιο πλούσιες -και ελαφρά πιο ακριβές εκδόσεις- με μπαταρία 24 kWh και αυτονομία 315 χιλιομέτρων. Ο on board φορτιστής είναι στα 3,3 ή στα 7,2 kW και μπορεί να αποκτήσει αυτονομία 100 χιλιομέτρων με φόρτιση περίπου 30 λεπτών.

Το μικρό αυτοκίνητο κινείται από έναν ηλετροκινητήρα με απόδοση 75 ίππους και 114 Nm ροπή, ενώ φθάνει στα 60 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα.

Προφανώς και το Tiago EV αφορά μόνο την αγορά της Ινδίας, όμως αποτελεί μία σαφή ένδειξη για το που θα κινηθούν τα πράγματα και στις ευρωπαϊκές αγορές, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα μικρά ηλεκτρικά πόλης, τα οποία προφανώς θα είναι και αρκετά πιο προσιτά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό