21.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ηλεκτρικό αγροτικό Maxus eTerron 9 θα έρθει και στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο η Maxus, που ανήκει στον όμιλο της SAIC, παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό αγροτικό που θα πωλείται στην Ευρώπη και κατά συνέπεια και στη χώρα μας.

Πρόκειται για eTerron 9, που με μήκος 5,50 μέτρων είναι πιο μεγάλο τόσο από το Ford Ranger όσο και από το Toyota Hilux, ενώ η σχεδίασή του ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία New Electrified Mecha. Με κλειστή φυσικά μάσκα και φώτα ημέρα σε σχήμα «C».

Επίσης διαθέτει ένα frunk (εμπρός πορτμπαγκάζ) 236 λίτρων, ηλεκτρική πίσω πόρτα και δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων μήκους έως και 2,40 μέτρων.

Στο εσωτερικό, το eTerron 9 διαθέτει ανεξάρτητες οθόνες, αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, δερμάτινες επενδύσεις, 20 χώρους αποθήκευσης και δυνατότητα μετατροπής των εμπρός καθισμάτων σε μια επιφάνεια ύπνου 1,70 μέτρων.

Το σύστημα πρόωσής του αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 436 ίππους και εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δεύτερα. Η μπαταρία (λιθίου- φωσφορικού σιδήρου) έχει ενεργειακή χωρητικότητα 102 kWh και με μια φόρτιση η αυτονομία φτάνει τα 430 χιλιόμετρα. Με ταχυφορτιστή 115 kW η φόρτιση από το 20 στο 80% διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

Για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών υπάρχει και η λειτουργία Vehicle to Load που τροφοδοτεί με ρεύμα εξωτερικές συσκευές.

Το ωφέλιμο φορτίο του Maxus eTerron 9 είναι 620 κιλά και μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 3,5 τόνους, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει προγράμματα οδήγησης για διαφορετικά εδάφη καθώς και πνευματική ανάρτηση.

Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό