20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το ζητούμενο σε αυτά τα παιχνίδια είναι η νίκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέλος καλό όλα καλά, ήταν το νόημα των δηλώσεων του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την αγχωτική νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού (68-66), που δίνει σαφές πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Η τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον αγώνα: «Ήταν ένα παιχνίδι μεγάλης πίεσης με μεγάλο διακύβευμα. Το θέαμα και η επιθετική συγκομιδή έλειψαν. Συγχαρητήρια στον κόσμο. Ήταν από τα πιο πολιτισμένα ντέρμπι. Ήταν μια σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα, αλλά επειδή έχει πάνω από ένα γύρο ακόμη θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Για το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός σημείωσε 11 πόντους: «Ήμασταν συνέχεια μπροστά με διαφορές 8-10 πόντων, τρέξαμε στο τρανζίσιον, ο Πονίτκα έκλεψε και ο Παναθηναϊκός πήρε 5 πόντους.

Πιεστήκαμε είναι η αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Έχει καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Είχαμε 4 χαμένες βολές, που είναι μεγάλο νούμερο για εμάς.

Η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Όσο δεν “καθαρίζεις” τα παιχνίδια, ο αντίπαλος παίρνει αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε, που σε αυτά τα παιχνίδια είναι το ζητούμενο».

Στην κάμερα της ΕΡΤ3, μετά τη λήξη του ντέρμπι, ο κ. Μπαρτζώκας είχε δηλώσει: «Ήμασταν πολύ νευρικοί, χάσαμε λέι απ, χάσαμε εύκολα σουτ. Είχαμε την πίεση, ο Παναθηναϊκός δεν είχε να χάσει κάτι. Ήταν ένα παιχνίδι που έκρινε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια. Εμείς συνεχίζουμε.

Πάντα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος όταν δυσκολεύεσαι να νικήσεις. Αν υποτιμούμε τον Παναθηναϊκό και νομίζουμε ότι πρέπει να νικάμε κάθε φορά με 20-30 πόντους επειδή έχουμε 9 νίκες σερί είναι ένα λάθος που κάνει όλος ο μπασκετικός κόσμος. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, έχει τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό