35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Το επίτευγμα του Ολυμπιακού σε τίτλους – Ποιες είναι οι υπόλοιπες ομάδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε διάφορα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, τα οποία δεν είναι τα πιο «φανταχτερά», συνηθίζεται να υπάρχουν λίγες ομάδες, οι οποίες μπορούν να κατακτήσουν συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα. Αυτό, έχει συμβεί στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, αλλά και στην Σκωτία με τις Σέλτικ και Ρέιντζερς. 

Ολυμπιακός (47 πρωταθλήματα): Ο «Παντοκράτωρ» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Οι Πειραιώτες, τον 21ο αιώνα, έχουν σημειώσει ποσοστό-ρεκόρ στα πρωταθλήματα, καθώς έχουν κατακτήσει 17 πρωταθλήματα, στα 24 διαθέσιμα! Το μεγαλύτερο σερί, ήταν από το 2010 έως το 2017, όπου ο Ολυμπιακός πανηγύρισε εφτά συνεχόμενους τίτλους της Super League 1.

Ρέιντζερς (55 πρωταθλήματα): Ταλαιπωρημένη, αλλά… πάντα πρώτη!

Είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα, έχοντας δύο περισσότερα από την Σέλτικ, ωστόσο, η Ρέιντζερς έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια, καθώς λόγω χρεών υποβιβάστηκε μέχρι την 3η κατηγορία της χώρας, το 2012. Ωστόσο, τώρα, έχει «ορθοποδήσει» και… μαζεύει και πάλι κούπες!

Σέλτικ (54 πρωταθλήματα): Οι Κέλτες του εσωτερικού και της Ευρώπης 

Η σκωτσέζικη ομάδα, είναι μία από τις ιστορικότερες στο θέμα των τίτλων, καθώς είναι από τις λίγες παγκοσμίως που διαθέτουν περισσότερα από 50 πρωταθλήματα. Αξίζει να αναφερθεί πως η Σέλτικ εκτός από τις 54 κατακτήσεις που έχει, το 1966-67 πανηγύρισε και το Champions League, κάτι που δεν έχει άλλος σύλλογος στην χώρα της. 

Σίγουρα, οι τρεις προαναφερόμενες ομάδες είναι από τους πιο ιστορικούς συλλόγους σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Υφήλιο, λόγω των τίτλων τους, αλλά και πολλών επιτευγμάτων, τα οποία δεν «μετριούνται» σε κύπελλα. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό