26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, η φήμη για ΠΑΟΚ και η στάση της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυο μήνες μετά την αρχική εμπλοκή του Μίλσον στην ελληνική μεταγραφολογία, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ισραηλινού πρωταθλήματος επέστρεψε στα σενάρια, με διευρυμένη αυτή τη φορά εμπλοκή (μετά την αρχική της ΑΕΚ, πλέον και του ΠΑΟΚ). Επιστρέφει και το SPORT24 επικαιροποιώντας τα δεδομένα για τον 25χρονο Ανγκολέζο εξτρέμ και τη μεταγραφική στάση της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Δεν ήταν χτες η πρώτη φορά που ο Μίλσον πρωταγωνίστησε σε ελληνικό μεταγραφικό σενάριο. Τον Μάρτιο η πρώτη, οπότε κι είχε αναφερθεί η ΑΕΚ ως ενδιαφερόμενη από τα ισραηλινά media.

Χτες, η εμπλοκή και το εύρος της διευρύνθηκε, αφού από την Πορτογαλία πια, τόσο η Ένωση όσο και ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκαν να έχουν “επισημοποιήσει το ενδιαφέρον τους” – όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση, με την ΑΕΚ μάλιστα να διαψεύδει σχετικά – για τον εξτρέμ της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Την πρώτη φορά το SPORT24 είχε αναλύσει τα δεδομένα . Ευκαιρία… επικαιροποίησης. Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ, αξιωματούχοι της Μακάμπι επιβεβαιώνουν πως έχουν “ενοχληθεί” από μία ελληνική ομάδα. Όχι δύο, αλλά μία, χωρίς πάντως να την ονοματίζουν.

Και χωρίς να χρειάζεται. Ο λόγος είναι πως τη δεδομένη στιγμή έχουν ξεκαθαρίσει προς κάθε ενδιαφερόμενο – και δεν έχει λίγους ο Μίλσον – πως δεν πουλάνε.

Όχι μόνο τον καλύτερο παίκτη του ισραηλινού πρωταθλήματος, δηλαδή τον Ανγκολέζο εξτρέμ, αλλά οποιονδήποτε ξένο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο ρόστερ (και θέλουν προφανώς να κρατήσουν).

Κι αυτό γιατί λόγω του μαινόμενου πολέμου στην Παλαιστίνη, οι δυσκολίες για συμφωνίες με ξένους ποδοσφαιριστές είναι πολύ μεγάλες.

Οπότε, το λιγότερο που θέλουν οι πρωταθλητές Ισραήλ είναι να μην αλλοιώσουν τον κορμό τους, να διατηρήσουν τους υφιστάμενους αλλοδαπούς του ρόστερ τους, πόσο μάλλον τον Μίλσον.

Η σχετική απόφαση έχει επικοινωνηθεί από τη διοίκηση των “κίτρινων” ως αμετάκλητη. Ρεαλιστικότερό εκτιμάται το ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί κανείς ποδοσφαιριστής τους τουλάχιστον μέχρι τα καλοκαιρινά προκριματικά του Champions League, με την ισραηλινή ομάδα να τα ξεκινάει από τον 2ο γύρο στα τέλη Ιουλίου.

Ακόμη και τότε πάντως, ακόμη και σε ενδεχόμενη ευτυχή κατάληξη για τη Μακάμπι με συμμετοχή σε κάποια διεθνή διοργάνωση από τον Σεπτέμβριο, δεν σημαίνει – όσο μπορεί να προβλεφθεί από τώρα – πως θα είναι διατεθειμένη να αλλάξει την υφιστάμενη στάση της και να πουλήσει.

Ακόμη όμως κι αν το κάνει, θα το κάνει πανάκριβα, όπως άλλωστε συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο Μάρτιο, στο αντίστοιχο σημείωμα του SPORT24, καταγράφονταν ως τιμή εκκίνησης των αξιώσεων της Μακάμπι για τον 25χρονο ακραίο μεσοεπιθετικό (τουλάχιστον έναν βασικό, ανάλογου προφίλ, αναζητά η Ένωση, για έναν συμπληρωματικό στο rotation – μέχρι στιγμής τουλάχιστον και χωρίς βιασύνη – θα κινηθεί στην αγορά ο πρωταθλητής Ελλάδας) τα 4 εκατ. ευρώ, τιμή που πλέον βάσει και του προαναφερθέντος πλαισίου έχει αυξηθεί (πηγές εντός των πρωταθλητών Ισραήλ εκτιμούν ακόμη και ως 50%).

Επαναλαμβάνεται χωρίς να είναι καν δεδομένο πως ακόμη κι αν βρει αυτά τα χρήματα, η Μακάμπι θα αναιρέσει την απόφαση που τώρα επικοινωνεί, πως δηλαδή δεν πουλάει (σ.σ. τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο, ως τις αρχές Αυγούστου).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό