16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας κινείται με ταχύτατους ρυθμούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, βρέθηκε η στρατηγική της Ε.Ε. για τα εμβόλια και η πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού. Παρόντες ήταν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Στη συνέχεια, η κα Κυριακίδου επισκέφθηκε μαζί με τον κ. Κικίλια το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», όπου τους υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Επίτροπος περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου, συνομίλησε τόσο με το υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, όσο και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν και συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για την άρτια οργάνωση της Επιχείρησης «Ελευθερία».

Η κα. Κυριακίδου εξέφρασε τα συγχαρητήριά της «για ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που κινείται με πολύ γρήγορους αλλά θα έλεγα και σωστούς ρυθμούς, με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τον πληθυσμό για να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας», επαινώντας το εμβολιαστικό κέντρο «που είναι άρτια εξοπλισμένο, αλλά θα έλεγα ότι σέβεται και τον πολίτη, με έναν τρόπο που είναι παράδειγμα».

Η Επίτροπος προειδοποίησεπάντως πως ακόμα «βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη φάση της πανδημίας. Τα περιστατικά στην Ευρώπη, σε όλα τα κράτη-μέλη μειώνονται συνεχώς, αλλά δεν είναι περίοδος για εφησυχασμό».

INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως «εδώ βλέπετε το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που είναι η κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων. Έχει γίνει με προσωπικό κόπο και κόστος, γιατί δεν είναι εύκολο πάντα να συμφωνούν όλοι και στη μονάδα του χρόνου. Έγινε όμως. Βλέπετε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη προχωρά με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς – και εδώ στην Ελλάδα βέβαια».

«Θα πω για ακόμη μια φορά ότι εδώ συγχρονίζεται και συνεργάζεται το Υπουργείο Υγείας και όλοι οι εργαζόμενοι της Υγείας, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, τα Σώματα Ασφαλείας, η Πολιτική Προστασία, άνθρωποι που τρέχουν καθημερινά το πρόγραμμα «Ελευθερία» και δίνουν τη δυνατότητα σε όλον αυτό τον κόσμο να εμβολιάζεται αξιοπρεπώς, με τάξη, χωρίς ταλαιπωρία, πάντα με επιστημονικούς όρους και με ασφάλεια», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό