22.3 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Το εμβληματικό Ford RS200 ξαναζεί μέσω του RS2.00

Ειδήσεις Ελλάδα

Το RS200 είναι ένα από τα «θηρία» του Group B του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που μπορεί να μην έμεινε για πολύ στο προσκήνιο αλλά σίγουρα δεν ξεχάστηκε.

Το ξεχωριστό RS200 λοιπόν κλείνει 40 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση και έτσι και ομάδα από σχεδιαστές της Ford αποφάσισε να δημιουργήσει στον ελεύθερο χρόνο των μελών της, ένα σύγχρονο πρωτότυπο που θα αποτίνει φόρο τιμής στον πανίσχυρο και δυνατό αγωνιστικό.

Το RS2.00, όπως ονομάζεται το δημιούργημά τους, έχει διατηρήσει το DΝΑ του αρχέτυπου, δείχνει «τέρας» αλλά δεν έχει το επιθετικό στυλ που χαρακτηρίσει τα σύγχρονα supercars.  

Και αυτό γιατί η ομάδα που το σχεδίασε ακολούθησε το παράδειγμα της Ghia από το παρελθόν, διατηρώντας τις ισορροπίες, ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά όπως οι στρογγυλοί εσωτερικοί προβολείς, τα φώτα ομίχλης στον προφυλακτήρα και η εμβληματική αεροτομή στην οροφή.

Από την άλλη και σε σχέση με το RS200 το RS2.00 είναι πιο λεπτό και μυώδες και με σαφή προσανατολισμό προς το μέλλον.

Tο RS2.00 έχει σχεδιαστεί για τον ψηφιακό κόσμο και κατά πάσα πιθανότητα θα το δούμε σε κάποια από τα δημοφιλή games.

Αυτός είναι και ο λόγος που το εσωτερικό του είναι εμπνευσμένο από προσομοιωτές, ενώ η απουσία εμπρός κολονών εξασφαλίζει την πλήρη ορατότητα όπως σε ένα παιχνίδι. Ταυτόχρονα τα ενεργά καθίσματα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύουν ή να μειώνουν την αίσθηση της κίνησης.

Το αν υπάρχει προοπτική να το δούμε και στους δημόσιους δρόμους θα αποδειχθεί στην πορεία. Το βέβαιο είναι πως το RS2.00 θα εντυπωσιάσει ψηφιακά, φέρνοντας πιο κοντά το θρυλικό RS200 στους φανατικούς των games.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό