20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στηρίζει τους πυρόπληκτους με τέσσερις δράσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέσσερις δράσεις στήριξης των πυρόπληκτων επιχειρήσεων με έδρες στις περιοχές Βόρειας Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Βόρειας Αττικής, που επλήγησαν φέτος από τις πυρκαγιές, ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της πολιτικής που ασκεί σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας.

Ειδικότερα, αντιλαμβανόμενο τις αντιξοότητες, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πυρόπληκτοι επιχειρηματίες των ανωτέρω περιοχών, αποφάσισε να δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες σχετικές με τις υπηρεσίες του, όπως:

Να ανανεώσει για δύο έτη χωρίς οικονομική επιβάρυνση τις συνδρομές όσων πυρόπληκτων επιχειρήσεων είναι μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Να εγγράψει για δύο έτη χωρίς οικονομική επιβάρυνση όσες πυρόπληκτες επιχειρήσεις επιθυμούν να εγγραφούν μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη γερμανική αγορά. Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις, που αναζητούν συνεργασίες με εταιρείες γερμανικών συμφερόντων.

Ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιος Κελέμης, έχει ήδη έλθει σε επικοινωνία με τους Προέδρους των φορέων με παρουσία στις προαναφερόμενες περιοχές, ζητώντας τη συνδρομή τους, ώστε να ενημερωθούν σχετικά τα μέλη τους.

Παράλληλα, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο καλεί τις εν λόγω επιχειρήσεις να συμπληρώσουν τυποποιημένο έγγραφο, στον e-σύνδεσμο: https://griechenland.ahk.de/gr/ypiresies/erotimatologio-gia-etairies-se-pyropliktes-perioches, προκειμένου:

Να κοινοποιήσουν τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να εξηγήσουν πώς το Επιμελητήριο θα μπορούσε να τα στηρίξει στην αναζήτηση συνεργειών ή συνεργασιών με τη γερμανική αγορά καθώς και με μέλη της πολυπληθούς οικογένειας επιχειρήσεων του φορέα.

Σημειώνεται ότι, βάσει των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν, το Επιμελητήριο θα αποφασίσει για ποιες περιπτώσεις θα δράσει σε ατομικό και για ποιες σε συλλογικό επίπεδο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό