21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το “ελληνικό Watergate” αναστατώνει την κυβέρνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Με  τίτλο «Το σκάνδαλο υποκλοπών του “ελληνικού Watergate” αναστατώνει την κυβέρνηση» η εφημερίδα Washington Post, κανει αναφορά στο θέμα με τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ελληνική επικαιρότητα.

Όπως αναφέρει: «Οι πρόσφατες αποκαλύψεις ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεπταν τις συνομιλίες ηγέτη της αντιπολίτευσης “πολιορκούν” τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που αγωνίζεται να αποκρούσει ένα διογκούμενο σκάνδαλο ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους».

 Η εφημερίδα στην συνέχεια παραθέτει τα γεγονότα, τα οποία ακολούθησαν των αποκαλύψεων επισημάινοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός  αρνήθηκε ότι γνώριζε τις παρακολουθήσεις και χαρακτήρισε «πολιτικά απαράδεκτες» τις ενέργειες της ΕΥΠ ενώ παραθέτει και την φράση του «Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν νόμιμο, αλλά ήταν λάθος  Δεν ήξερα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ».

Αναφορά κάνει επίσης στις παραιτήσεις, στη παρέμβαση της ΠτΔ Κατερίνας Σακλλαροπούλου, αλλά και στο γεγονός ότι η Βουλή θα διακόψει νωρίτερα το καλοκαιρινό της κλεισιμο, ώστε να εξεταστεί το θέμα.

«Νωρίτερα φέτος, δύο Έλληνες δημοσιογράφοι υπέβαλαν παρόμοιες καταγγελίες για παρακολούθηση από την ΕΥΠ, γράφει η εφημερίδα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε τον Μάρτιο να διερευνήσει τη χρήση spyware, μεταξύ άλλων, εναντίον πολιτών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

naftemporiki.gr.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό