19.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελλάδα συνεχίζει την προετοιμασία για την αντιμετώπιση ακόμη και των πιο ακραίων σεναρίων στην ενεργειακή κρίση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

«Αφενός με δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο, αλλά και στα νοικοκυριά και αφετέρου με πρόνοια για την εξασφάλιση επάρκειας στην ενέργεια. Έχει ήδη αναπτυχθεί συντονισμένη προσπάθεια για  την προμήθεια αυξημένων ποσοτήτων υγροποιημένου αερίου, την λειτουργία με ντίζελ μονάδων που χρησιμοποιούν αέριο, αλλά και την προσωρινή παράταση της αξιοποίησης του λιγνίτη», εξήγησε, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση χτίζει αναχώματα για την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και όχι μόνο. η κυβέρνηση χτίζει αναχώματα για την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και όχι μόνο. 

Αναφερόμενος στο Fuel pass 2, είπε ότι το μέτρο ότι συνεχίζεται και μάλιστα με πολύ αυξημένη περίμετρο η στήριξη της κυβέρνησης και στον τομέα αυτό. Δείτε εδώ για ποιους άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα αυτά δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να απορροφήσουν το σύνολο των ανατιμήσεων που προκαλεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αυτό άλλωστε είναι αδύνατον ακόμα και για οικονομίες πολύ δυνατότερες από τη δικιά μας», σχολίασε, προσθέτοντας: «Όπως είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ότι το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις ανατιμήσεις είναι ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα στην Ευρώπη». 

Παράλληλα, ανέφερε, έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική ισορροπία. «Η ελληνική οικονομία δεν πρέπει να επανέλθει με κανέναν τρόπο στο σημείο του 2010», είπε χαρακτηριστικά. «Επιμένουμε σε  πολιτικές που απορροφούν μεγάλο μέρος των κραδασμών που προκαλούν οι εξωγενείς κρίσεις, που στηρίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και τονώνουν  την απασχόληση», πρόσθεσε. 

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στους «εντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή σε καρτέλ και δήθεν αισχροκέρδεια», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στην εφαρμογή του νέου θεσμού αυτού του προσωπικού γιατρού, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «μεταρρυθμίσεις με απτό κοινωνικό αποτύπωμα και άμεσο όφελος για όλους τους πολίτες». 

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό