35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Το ελληνικό νησί που αποθεώνεται διεθνώς ως «καταφύγιο» ηρεμίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, στο μυαλό μας τριγυρίζει μία και μοναδική σκέψη. «Πού θα πάμε φέτος διακοπές;», αναρωτιόμαστε και στις σκέψεις μας κυριαρχεί το χάος. 

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που ψάχνουν στις διακοπές τους ηρεμία και χαλάρωση χωρίς πολύ βαβούρα, μακριά από την τρελή καθημερινότητα, σας έχουμε το ιδανικό ελληνικό νησί το οποίο μάλιστα η Βρετανική Sun, χαρακτηρίζει ως καταφύγιο ηρεμίας και ιδανικό προορισμό για τους Άγγλους τουρίστες.

Ο λόγος για την Αστυπάλαια. Το εν λόγω νησί έχει γνωρίσει μια πραγματική αποθέωση στα ξένα Μέσα και έχει χαρακτηριστεί ως ένα εξαιρετικό μέρος για χαλαρωτικές και ήρεμες διακοπές. 

«Το νησί της Αστυπάλαιας στην Ελλάδα με τις ήσυχες αμμώδεις παραλίες και τις καταγάλανες θάλασσες αγνοείται συχνά από τους παραθεριστές, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το νησί με το παρατσούκλι «πεταλούδα του Αιγαίου» λόγω του μοναδικού σχήματός του που μοιάζει αμυδρά με το ομώνυμο έντομο, είναι λίγο πιο προσεγγίσιμο σε σχέση με άλλα ελληνικά νησιά, γεγονός που απομακρύνει τους περισσότερους τουρίστες. Ως αποτέλεσμα, έχει πολύ πιο αργούς ρυθμούς και αρκετά λιγότερους τουρίστες σε σχέση με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, που είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μια Αγγλίδα τουρίστρια εξήγησε πως «η ζωή στην Αστυπάλαια είναι αρκετά ήσυχη. Μην περιμένετε να βρείτε πολλά άγρια κλαμπ που παίζουν δυνατή μουσική όλη τη νύχτα. Σίγουρα υπάρχει κάποια νυχτερινή ζωή στη Χώρα, αλλά θα βρείτε κυρίως καφενεία και παραδοσιακές ταβέρνες. Οι παραλίες είναι ως επί το πλείστον μικρές και αμμώδεις. Σε ορισμένες από αυτές είναι δύσκολο να φτάσετε, αλλά σχεδόν όλες σας δίνουν την ηρεμία που μπορεί να χρειάζεστε. Άλλωστε, όλο το νησί δίνει αυτή την ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό