13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το εκλογικό κοινό στο οποίο «στοχεύει» ο Μητσοτάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα πολιτικά διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης της 21η Μαΐου θέτει μετ´ επιτάσεως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων. Από το Μαξίμου προτάσσουν την ανάγκη για «σταθερότητα» και μιλούν για διπλές κάλπες με στόχο «καθαρές λύσεις».

Στο κυβερνών κόμμα γνωρίζουν πάντως ότι η πρώτη κάλπη  είναι και η κρισιμότερη καθώς εκεί θα φανεί η δυναμική των κομμάτων και κατά πόσον είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας σε περίπτωση μιας δεύτερης αναμέτρησης. «Ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μία είναι η εκλογή, 21η Μαΐου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει. Και αυτή είναι η κάλπη που θα στείλει τελικά το ισχυρό μήνυμα για το ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα, ποια Κυβέρνηση και ποιος υποψήφιος Πρωθυπουργός» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη περιοδεία του.

Μέσα σε ένα ρευστό εκλογικό σκηνικό από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας εστιάζουν σε συγκεκριμένα εκλογικά κοινά για να πετύχουν μια καλή επίδοση στην πρώτη κάλπη. Ειδικότερα:

Επιχειρείται μία προσπάθεια επανασυσπείρωσης των γαλάζιων ψηφοφόρων, καθώς το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη επηρέασε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά του κόμματος. Ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζουν πως οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι δε στράφηκαν και σε κάποιο άλλο κόμμα, αλλά μετακινήθηκαν στην δεξαμενή των αναποφάσιστων. Επομένως εκτιμάται  ότι μπορούν να τους προσεγγίσουμε εκ νέου με ένα αφήγημα σταθερότητας.Αναζητούνται τρόποι για να μιλήσει το κυβερνών κόμμα στο δύσκολο κοινό των 20ρηδων. Υπολογίζεται πως 430.000 νέοι έχουν για πρώτη φορά το δικαίωμα  ψήφου σε αυτές τις εκλογές και από το γαλάζιο στρατόπεδο είναι σε εξέλιξη μια εκστρατεία προσέγγισης.  «Δεν μιλάμε με υποσχέσεις, αλλά  με αποτελέσματα. Οι νέοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά πρέπει να δουν και να συγκρίνουν αυστηρά» ανέφερε  πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα όλο και συχνότερη θα είναι στην προεκλογική περίοδο η αξιοποίηση από την Νέα Δημοκρατία  των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι ήδη έτοιμα τα πρώτα προεκλογικά σποτάκια. Δεν είναι  τυχαίο πως ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο ΤικΤοκ αναφέρθηκε στο διακύβευμα της επόμενης αναμέτρησης, ενώ  έχει καθιερώσει μια εβδομαδιαία ανάρτηση στο Facebook, όπου κάνει ένα σύντομο απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων.Γίνεται προσπάθεια για ένα άνοιγμα σε ένα κεντρώο ακροατήριο που δεν επιθυμεί περιπέτειες την επόμενη μέρα. Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτό το ακροατήριο ο Κ. Μητσοτάκης  σημείωσε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των Αλ. Τσίπρα, Ν. Ανδρουλάκη και Γ. Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση ηττημένων» και χρησιμοποιώντας μια φράση που είχε πει στη ΔΕΘ περί «πολιτικής τερατογένεσης. «Σε έναν εξαιρετικά ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία, γι’ αυτό και ο πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για Πρωθυπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό