24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αρωγός στον αγώνα του ΕΣΥ κατά της πανδημίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συστρατεύεται στην υποστήριξη του μαχόμενου Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19 και διαθέτει το ποσό των 50.000 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας για την ενίσχυση δύο νοσοκομείων, του Γ. Ν. Α. «Ο Ευαγγελισμός» και του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία» μέσω δωρεάς για την προμήθεια νοσοκομειακού υλικού.

Επίσης, διαθέτει τον αξιόλογο εξοπλισμό εργαστηριακών μονάδων του, αποτελούμενο από συστήματα 3D εκτύπωσης βιομηχανικής και ημι-βιομηχανικής κλίμακας καθώς και 3D σάρωσης, για την παραγωγή και αντίστροφο σχεδιασμό εξαρτημάτων και αναλωσίμων για την έκτακτη κάλυψη ελλείποντος υγειονομικού υλικού (προστατευτικές ασπίδες, μάσκες πολλών χρήσεων, ανταλλακτικά αναπνευστήρων κλπ.). Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί μηχανολογικός εξοπλισμός για ανταλλακτικά και κατασκευές.

Η αξιοποίηση του εξοπλισμού συνοδεύεται από ιδίους πόρους σε προσωπικό και πρώτες ύλες.

Επιπλέον, συγκροτήθηκε Επιτροπή του ΕΜΠ, με τον καθηγητή Κ. Χαριτίδη, Εργαστήριο Προηγμένων Υλικών, Νανο-υλικών και Νανοτεχνολογίας, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και τον αναπληρωτή καθηγητή Β. Σπιτά, Εργαστήριο Ταχείας Κατασκευής Πρωτοτύπων και Εργαλείων, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, η οποία θα λειτουργεί και ως σύνδεσμος με το Υπουργείο Υγείας, για την ένταξη στον κεντρικό σχεδιασμό της σχετικής δραστηριότητας στο Ίδρυμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό