21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το δώρο για την ΑΕΚ ήρθε από τη Λεωφόρο! (ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από 58 χρόνια, σαν σήμερα, η ΑΕΚ πήγε στο Στάδιο Καραϊσκάκη για να παίξει με την Προοδευτική. Ήταν ένα ζεστό απόγευμα Σαββάτου που το τέλος του βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια με 1-0. Σκόρερ ήταν ο Κώστας Νεστορίδης που με αυτό το γκολ έφτασε τα 23 σε εκείνο το πρωτάθλημα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ήταν τελευταία αγωνιστική, η ΑΕΚ ήταν μπροστά από τον Παναθηναϊκό με 77 βαθμούς έναντι 76, όμως ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενούσε την επόμενη μέρα τον Εθνικό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και θα του αρκούσαν οι δύο βαθμοί της ισοπαλίας (τότε το σύστημα ήταν το 3-2-1) για να στεφθεί πρωταθλητής για 4η χρονιά στη σειρά. Με ήττα –αποτέλεσμα που φάνταζε σε όλους απίθανο- θα ισοβαθμούσε με την ΑΕΚ και θα έπρεπε να παίξουν μπαράζ.

Κι όμως, το θαύμα έγινε! Ο Εθνικός νίκησε με 4-2 στη Λεωφόρο και ο Παναθηναϊκός έχασε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο αναμενόταν απλά η τυπική στέψη του. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν δύο φορές στο πρώτο μέρος με τον Αντωνάτο και τον Δεληγιάννη (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Στέλιος Παναγιωτίδης) και, ενώ δέχθηκαν νέα ισοφάριση με τον Ανδρέου στο 64’, κατάφεραν στο τέλος να πάρουν τη νίκη με τα γκολ του θρυλικού Τάκη Χατζηιωάννογλου (στο ξεκίνημα της καριέρας του τότε) και του Νικηφοράκη.

Η ΑΕΚ είχε μια ακόμα ευκαιρία. Οι παίκτες της (κάποιοι από αυτούς ήταν ανάμεσα στους θεατές του αγώνα στη Λεωφόρο) ήξεραν ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο σε αγώνα κατάταξης, στον οποίον μάλιστα δεν θα χρειαζόταν καν να νικήσουν! Η προκήρυξη πρωταθλήματος της ΕΠΟ προέβλεπε ότι σε περίπτωση ισοπαλίας στο μπαράζ, τον τίτλο θα κατακτούσε η ομάδα με τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων και αυτή ήταν η ΑΕΚ. Όχι όμως με αφαίρεση του αριθμού των παθητικών τερμάτων από τα ενεργητικά, αλλά με τη διαίρεσή τους! Η ΑΕΚ πήρε τον τίτλο με το 3-3 της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά αυτό θα το δούμε με λεπτομέρειες στις 23 Ιουνίου.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Παπαποστόλου, Δούκας, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Τσαχουρίδης.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, ο σκόρερ Νεστορίδης περιστοιχίζεται από τους Σεραφείδη (φαίνεται λίγο η μαύρη στολή του) Μαρδίτση, Κανελλόπουλο και Παπαϊωάννου

Στις 8 Ιουνίου

8/6/49 ΑΕΚ-Απόλλων 0-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

8/6/58 Πανιώνιος-ΑΕΚ 2-1 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχασαν στις έδρες των ΠΑΟΚ, Πανιωνίου και Ηρακλή και πλέον είχαν από 45, 43 και 43 βαθμούς αντίστοιχα, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος!)

8/6/69 AEK-ΑΕ Λεμεσού 4-0 (Α’ Εθνική)

8/6/75 AEK-Πανσερραϊκός 5-0 (Α’ Εθνική)

Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€**Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό