22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το δικαίωμα στη φροντίδα να γίνει πραγματικότητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Tην έκθεση για «μια κοινή ευρωπαϊκή δράση για τη φροντίδα» υιοθέτησαν, με 59 ψήφους υπέρ και 12 κατά, οι Επιτροπές Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων και Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν καλείται «να υιοθετήσει μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας με επαρκή χρηματοδότηση, αλλά και με τις ανάγκες των ανεπίσημων φροντιστών, των επαγγελματιών φροντιστών, καθώς και των ατόμων που δέχονται φροντίδα στο επίκεντρο».

Η έκθεση «περιλαμβάνει σειρά τροπολογιών του ευρωβουλευτή της ΝΔ, όπως η ανάγκη έμπρακτης αναγνώρισης της συνεισφοράς των άτυπων φροντιστών κι η οικονομική τους στήριξη, αλλά κι οι δυσανάλογα μεγάλες ευθύνες φροντίδας που αναλαμβάνουν οι γυναίκες κι η ανάγκη παροχής κινήτρων για να ενισχυθεί η συμμετοχή κι η επανένταξή τους στην αγορά εργασίας». Και γίνεται «ειδική μνεία στις ανάγκες των ευπαθών ομάδων, των πολύτεκνων αλλά και των μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, «η πανδημία COVID-19 επανέφερε στο προσκήνιο την παροχή φροντίδας κι υπηρεσιών υποστήριξης, αλλά και τις μεγάλες ευθύνες φροντίδας που αναλαμβάνουν οι οικογένειες κι οι ανεπίσημοι φροντιστές. Η επερχόμενη Στρατηγική είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε πράξη το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στη φροντίδα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό