16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το διαδικτυακό ομόλογο των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς εξαντλήθηκε σε 10 ημέρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ομόλογο που εκδόθηκε από τους Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς έφτασε στο μέγιστο όριο κατανομής των 6.800.000 λιρών σε μόλις 10 ημέρες, καθιστώντας το το κορυφαίο διαδικτυακό ομόλογο στο βρετανικό ποδόσφαιρο.

Περισσότεροι από 1.500 οπαδοί κι επενδυτές από 38 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει το ομόλογο των QPR, το οποίο εκδόθηκε για τη χρηματοδότηση του νέου προπονητικού χώρου του λονδρέζικου συλλόγου.

Τα έσοδα από το ομόλογο θα επενδυθούν στη συνέχεια στην ανάπτυξη του νέου αθλητικού κέντρου των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει την περίοδο 2023-24.

Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν τρία γήπεδα πρώτης ομάδας και τέσσερα γήπεδα για τα τμήματα υποδομής. Το κτίριο του προπονητικού γηπέδου θα στεγάζει αποδυτήρια, γυμναστήριο, χώρους εστίασης κι αναψυχής, ιατρικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αποκατάστασης, αίθουσα ανάλυσης επιδόσεων και αίθουσα διδασκαλίας, συνεπώς, το ομόλογο εγγυάται τη ρευστότητα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της σημαντικής επένδυσης σε υποδομές. 

Οι Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς μπορούν να υπερηφανεύονται για ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: το στάδιο Loftus Road, γνωστό από το 2019 ως Kiyan Prince Foundation Stadium. Η αξία της εγκατάστασης έγκειται στη θέση της, στη συνοικία Σέπερντ Μπους στην περιοχή Χάμερσμιθ και Φούλαμ.

Με άλλα λόγια, το Loftus Road είναι ένα από τα γήπεδα του Λονδίνου που βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο και την καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα ελάχιστα γήπεδα που απολαμβάνει πιο ευνοϊκή θέση είναι το Stamford Bridge, έδρα της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης τα τελευταία 10 χρόνια Τσέλσι, ενός από τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους συλλόγους στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Όλο αυτό εξηγεί γιατί ακόμη και μια ομάδα του πρωταθλήματος της αγγλικής Serie B μπορεί να ολοκληρώσει ένα τέτοιο εγχείρημα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. 

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο πρόεδρος του συλλόγου Αμίτ Μπάτια είπε: «Το ομόλογο των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύαμε ότι θα ήταν μια ελκυστική επένδυση για κάποιους, αλλά μας αιφνιδίασε η ταχύτητα με την οποία συνέβη όλο αυτό».

«Το διοικητικό συμβούλιο είναι ενθουσιασμένο που καλωσορίζει τόσους πολλούς κατόχους ομολόγων. Αυτή είναι μια τεράστια έγκριση του οράματος και της στρατηγικής μας και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό το επόμενο κεφάλαιο για το σύλλογο».

Ο Τζέιμς Πόλοκ, Chief Marketing Officer της Tifosy Capital & Advisory, της εταιρείας που λειτούργησε ως σύμβουλος για το ομόλογο των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, σχολίασε:

«Πετύχαμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, σε μόλις 10 ημέρες. Είναι απόδειξη της υποστήριξης που απολαμβάνουν οι Κ.Π.Ρ. και αποτελεί πίστωση στο διοικητικό συμβούλιο και την ηγεσία του συλλόγου. Ήταν πραγματική χαρά να δουλέψω μαζί τους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό