23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το γραφικό χωριό της Πάρου στην ενδοχώρα του νησιού

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκτός από την φημισμένη και κοσμοπολίτικη Νάουσα και την πολυσύχναστη Παροικιά, η Πάρος κρύβει πραγματικά διαμαντάκια στην ενδοχώρα της, τα οποία εκπλήσσουν ευχάριστα τον επισκέπτη.

Ένα από αυτά είναι και το γραφικό χωριό της Μάρπησσας, σε απόσταση 19 χλμ. από την Παροικιά, ένας προορισμός χαρακτηριστικής κυκλαδίτικης αισθητικής. Χτισμένη σε ύψωμα, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα χωριά Πρόδρομος και Μάρμαρα και οφείλει την ονομασία της στην κόρη του βασιλιά Εύηνου.

Ανάμεσα στα πάλλευκα, κουκλίστικα σοκάκια με τα κυκλαδιτικα σπίτια, τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τα ολάνθιστα λουλούδια, ξεπροβάλλουν πολλά γραφικά εκκλησάκια που χρονολογούνται από τον 17ο και 18ο αιώνα, καθώς και χαρακτηριστικοί ανεμόμυλοι.

Στα όσα αξίζει κανείς να επισκεφτεί στο χωριό το Λαογραφικό Μουσείο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, ο χώρος που εκθέτει τα γλυπτά του ο Νίκος Περαντινός, η βυζαντινή εκκλησία της Μεταμόρφωσης και το μνημείο του Νικόλα Στέλλα.

Οι φυσιολάτρες θα βρουν στην Μάρπησσα τον αγαπημένο τους προορισμό στο νησί, καθώς από εδώ ξεκινούν περιπατητικά μονοπάτια που φτάνουν μέχρι το λόφο του Κεφάλου με το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην κορυφή του ή με βορειοδυτική κατεύθυνση προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Στην περιοχή της Μάρπησσας ανήκουν και οι παραλίες Πίσω Λιβάδι, Λογαράς, Χρυστή Ακτή και Δρυός.

Από τις πιο χαρακτηριστικές εμπειρίες που βιώνει ο επισκέπτης στη Μάρπησσα η Αναπαράσταση των Παθών του Χριστού κάθε Μεγάλη Παρακευή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό