25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το βενζινοκίνητο Mini John Cooper Works θα κάνει ντεμπούτο στο ‘Ring!

Ειδήσεις Ελλάδα

Για να λάβει μέρος ένα αυτοκίνητο στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring θέλει θάρρος και θράσος. Για να λάβει μέρος ως εργοστασιακή ή ημι-εργοστασιακή συμμετοχή, θέλει και την σιγουριά ότι υπάρχουν τα σωστά θεμέλια – αξιοπιστία και ταχύτητα μεταξύ άλλων. Η Mini ανακοίνωσε ότι το ντεμπούτο του νέου John Cooper Works θα γίνει στις φετινές 24 ώρες του Nurburgring, έναν από τους σκληρότερους αγώνες αντοχής στον κόσμο. Έναν αγώνα που δοκιμάζει το ποιόν των αυτοκινήτων, των ομάδων και των οδηγών και απαιτεί απόλυτη προσήλωση για 24 ολόκληρες ώρες σε μία από τις ποιο απαιτητικές πίστες σε ολόκληρη την Γη. Το νέο Mini John Cooper Works με το χαρακτηριστικό ερυθρόλευκο καμουφλάζ που αποτίνει φόρο τιμής στα κλασικά χρώματα των αγωνιστικών Mini από την δεκαετία του ’60 θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του το φθινόπωρο του 2024 με την αγγλική εταιρία να παίρνει την τολμηρή απόφαση να το λανσάρει σε αμιγώς ηλεκτρική αλλά και “παραδοσιακά” βενζινοκίνητη έκδοση.

Το αγωνιστικό Mini John Cooper Works αποκτά το χαρακτηριστικό λογότυπο “37” ως αναφορά στην ιστορική νίκη του Mini Cooper S στο Rallye Monte Carlo του 1964. Το αγωνιστικό με το νούμερο 317 θα λάβει μέρος στον θρυλικό αγώνα με την ιδιωτική, τοπική ομάδα Bulldog Racing και θα συμμετέχει στην SP 3T κατηγορία σύμφωνα με την χωρητικότητα του υπερτροφοδοτούμενου θερμικού κινητήρα ενώ με το προσωνύμιο Mini John Cooper Works PRO, το αγωνιστικό με τον Twin-Power Turbo κινητήρα αναπαριστά την ιδανική μίξη του εμβληματικού design και αξιοπιστίας της Mini με την δοκιμασμένη τεχνογνωσία της Bulldog Racing. Η δεύτερη συμμετοχή, αυτή του μαύρου Mini John Cooper Works με το νούμερο 474 και το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, έχει ήδη αποδείξει την αξία της τερματίζοντας στον περσινό αγώνα στο podium της εξαιρετικά ανταγωνιστικής VT-2 κατηγορίας και θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει καταξιωθεί ως ένας σοβαρός ανταγωνιστής στους αγώνες αντοχής.

Σε αυτό το σημείο η αγγλική εταιρία δεν αποκαλύπτει καμία ουσιαστική λεπτομέρεια για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του John Cooper Works – είτε μιλάμε για την θερμική, είτε για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Για την τελευταία πάντως, υποθέτουμε ότι ενώ δεν θα αλλάξει κάτι δραστικά στο κινητήριο σύνολο, λογικό θα προσφέρει αρκετά περισσότερα από τα 218 άλογα του Mini Cooper SE. Για το βενζινοκίνητο από την άλλη, υποθέτουμε ότι θα εξοπλίζεται με τον δοκιμασμένο δίλιτρο, turbo κινητήρα και ενώ θα είναι μάλλον λιγότερο ισχυρό από το ηλεκτρικό, σίγουρα θα είναι πολύ ελαφρύτερο καθώς δεν θα είναι αναγκασμένο να κουβαλά την βαριά μπαταρία. Περισσότερα για το Mini John Cooper Works, προσεχώς αφού οι 24 ώρες του Nurburgring θα λάβουν μέρος το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό