28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Το βίντεο της Πυροσβεστικής για τον «άχρωμο, άγευστο και άοσμο κίνδυνο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένας «άχρωμος, άγευστος και άοσμος κίνδυνος», σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με οδηγίες για τους πολίτες που ανάβουν τζάκι ή που κάνουν χρήση κάρβουνων, καθώς ο καπνός που αναδύεται μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Η Πυροσβεστική εξηγεί ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε με αναμμένο τζάκι ή μαγκάλι αλλά και ότι η χρήση ψησταριών με κάρβουνο ή άλλων μέσων πρέπει να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από το μονοξείδιο του άνθρακα.

Αναλυτικά οι οδηγίες της Πυροσβεστικής για το μονοξείδιο του άνθρακα:

Δεν χρησιμοποιούμε κάρβουνα ή μαγκάλια σε εσωτερικούς χώρους.Δεν κοιμόμαστε με αναμμένο τζάκι, σόμπα ή μαγκάλι.Δεν κοιμόμαστε στο αυτοκίνητο με τη μηχανή αναμμένη.Οι γεννήτριες και οι εξαεριστήρες τους τοποθετούνται εκτός σπιτιού.Η χρήση τέτοιων συσκευών προϋποθέτει την τοποθέτηση ανιχνευτών αερίων.Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα τζάκια

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα μικροσωματίδια που επιβαρύνουν ιδιαιτέρως την ατμόσφαιρα των μεγάλων πόλεων, κρούουν οι επιστήμονες.

Καλεσμένος στην εκπομπή Action Τώρα στο Action 24, ο διευθυντής ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Νίκος Μιχαλόπουλος, μίλησε για «τα τζάκια, που εγκατασταθήκανε από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ως μέσο θερμότητας και έχουν γίνει πλέον μια κακή συνήθεια».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που επικράτησε άπνοια και ο καιρός δεν βοήθησε στη διασπορά των ρύπων, να «φουντώσει» το φαινόμενο της συγκέντρωσης των μικροσωματιδίων.

(Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό