12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Βέλγιο υπέφερε αλλά νίκησε τον εξαιρετικό Καναδά

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπάρχουν ξεκάθαρες, αδιαμφισβήτητες νίκες. Υπάρχουν και άλλες, που κατακτούνται με κακή απόδοση αλλά είναι πολύτιμες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η επιτυχία του Βελγίου, που νίκησε τον Καναδά με 1-0.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ φάνηκε λιγότερο ανταγωνιστική από αυτή που εκτιμούσαν οι πρόσφατες κριτικές, αλλά πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς ενόψει της φάσης των «16».

Οι Καναδοί, από την πλευρά τους, άξιζαν τουλάχιστον το ίδιο. Η λύπη για την ομάδα που στον προκριματικό όμιλο τερμάτισε μπροστά από το Μεξικό και επιβεβαίωσε ότι έχει φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, είναι ότι η λήξη του πρώτου ημιχρόνου τη βρήκε να χάνει ενώ ήταν κυρίαρχη.

Ο Μπατσουαγί, βασικός σέντερ φορ απόντος του Λουκάκου, σκόραρε στο λυκόφως (44΄) του πρώτου ημιχρόνου, μετά τη μακρινή πάσα του Αλντερβάιρελντ και την «ύπνωση» του κεντρικού αμυντικού διδύμου των Βορειοαμερικανών.

Προηγουμένως ο Καναδάς είχε σπαταλήσει τουλάχιστον τέσσερις ευκαιρίες, είτε με άστοχα σουτ είτε με λάθος επιλογές. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ήταν το πέναλτι του Αλφόνσο Ντέιβις που απέκρουσε ο Κουρτουά στο 12΄ και δόθηκε με το VAR, γιατί ο (μέτριος) διαιτητής Τζάνι Σικάζουε (Ζάμπια) δεν είδε το χέρι του Καράσκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η κυριαρχία του Καναδά με πολύ υψηλή και καλά εκτελεσμένη πίεση, ξεθώριασε και ήταν φυσικό, λόγω κόπωσης.

Το Βέλγιο έκλεισε καλύτερα τους χώρους και στο τέλος πήρε τους τρεις βαθμούς, παρότι οι αστέρες του, Κέβιν Ντε Μπρόινε και Εντέν Αζάρ, βρέθηκαν σε άσχημο βράδυ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό