24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Βέλγιο καλεί το Κίεβο να διευκρινίσει αν βελγικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν για επιθέσεις στη Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Διευκρινίσεις αναφορικά με πληροφορίες ότι τουφέκια κατασκευασμένα στο Βέλγιο χρησιμοποιήθηκαν από φιλοουκρανικές δυνάμεις για να πολεμήσουν ρωσικά στρατεύματα μέσα στο έδαφος της Ρωσίας, θα ζητήσει το Βέλγιο από την Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο Bέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε το Σάββατο ότι μαχητές που αντιτίθενται στο Κρεμλίνο και εξαπέλυσαν μια διασυνοριακή επίθεση από την Ουκρανία εναντίον της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ τον περασμένο μήνα χρησιμοποίησαν για την επίθεσή τους αυτή τακτικά οχήματα, που είχαν δοθεί στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, καθώς και τουφέκια κατασκευασμένα στο Βέλγιο και την Τσεχική Δημοκρατία.

«Το (βελγικό) υπουργείο Άμυνας και οι υπηρεσίες πληροφοριών του άρχισαν έρευνα και ζητούν πληροφορίες για να προσδιορίσουν τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο Ντε Κρο μιλώντας στο βελγικό ραδιοσταθμό Radio 1.

«Ευρωπαϊκά όπλα παραδίδονται στην Ουκρανία με τον όρο ότι θα χρησιμοποιηθούν σε ουκρανικό έδαφος για την υπεράσπιση αυτού του εδάφους. Και εφαρμόζουμε αυστηρούς ελέγχους για να εξασφαλίζουμε ότι αυτό συμβαίνει», δήλωσε.

Ο Ντε Κρο αρνήθηκε να κάνει σχόλιο σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες, εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν. «Δεν πρέπει να προτρέχουμε», δήλωσε, προσθέτοντας: «Αναλύουμε την κατάσταση και αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό