16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Το αφιέρωμα του BBC για τον Giannis: «Ο πρώτος μαύρος Έλληνας σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα λάβουν την ύψιστη τιμή, αφού οι δυο τους θα κρατάνε την ελληνική σημαία κατά την είσοδό τους στο στάδιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Τόσο ο ίδιος ο Greek Freak, όσο και η Ελληνίδα αθλήτρια είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή την απόφαση, με τον διεθνή μπασκετμπολίστα μάλιστα να είχε αποκαλύψει και παλαιότερα ότι είναι ένα όνειρο για εκείνον να γίνει κάτι τέτοιο.

Το BBC στάθηκε στην πορεία και στη ζωή του «Greek Freak» και παρουσίασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει έως εδώ. Το κείμενο τονίζει πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επρόκειτο να γίνει ο πρώτος μαύρος Έλληνας σημαιοφόρους στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Παράλληλα, πραγματοποιεί μία αναδρομή στα πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα, στην αμφισβήτηση που δέχθηκε, αλλά και στα ρατσιστικά σχόλια που έχει δεχθεί ανά τα χρόνια, επικαλούμενο δηλώσεις του σε ντοκιμαντέρ, στις οποίες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξηγεί τι έχει βιώσει. Ένα τέτοιο, μάλιστα, κυκλοφόρησε πρόσφατα!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε εξαιρετικά περήφανος από το γεγονός πως θα έχει την τύχη να κρατάει την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον ίδιο να αποτελεί έναν από τους 101 Έλληνες αθλητές που θα παρευρεθούν στο Παρίσι για το μεγάλο «ραντεβού» του καλοκαιριού.

«Δεν έκλεψα ποτέ παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο «Greek Freak» ανυπομονεί και τα δάκρυά του έπειτα από τη νίκη απέναντι στους Κροάτες τα «μαρτυρούν» όλα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό