35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ στην αριστοκρατική Νόνικα Γαληνέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα συγκινητικό βίντεο αφιέρωμα στη σπουδαία ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα ανάρτησε η Φίνος Φιλμ με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό της στις 3 Ιουνίου του 2023.

Η Φίνος Φιλμς επέλεξε να παρουσιάσει τις εμβληματικότερες στιγμές από την καριέρα της ηθοποιού τόσο από ταινίες στον ελληνικό κινηματογράφο όσο και από θεατρικές παραστάσεις στις οποίες είχε συμμετάσχει, μεταξύ των οποίων «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόρη του Ήλιου».

«Ηθοποιός με αριστοκρατική φυσιογνωμία, η Νόνικα Γαληνέα, αγάπησε το θέατρο κι αφιερώθηκε ολόψυχα σ’ αυτό. Σήμερα, έναν χρόνο μακριά της, τη θυμόμαστε μέσα από τους ρόλους της στις ταινίες «Η Λεωφόρος του Μίσους» και «Η Κόρη του Ήλιου», έγραψε η Φίνος Φιλμ στη λεζάντα της συγκινητικής ανάρτησης.

Η σταδιοδρομία της ξεκινάει με το Θέατρο Τέχνης.

Συνεργάζεται με τον Κάρολο Κουν, την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Χορν, την Άννα Συνοδινού, τον Αλέξη Μινωτή, τον Δημήτρη Μυράτ κ.α. Από το 1969, έζησε και συνεργάστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μαζί, δημιούργησαν δύο θεατρικές σκηνές, το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Αμφιθέατρο.

Ο έρωτας με τον Αλεξανδράκη

Σύντροφός της για αρκετά χρόνια υπήρξε ο ηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης, τον οποίο γνώρισε στο Θέατρο Μετροπόλιταν, όπου συμπρωταγωνιστούσαν. Έγραψαν ιστορία στις ανεβάζοντας παραστάσεις όπως το “Κάθε χρόνο τέτοια μέρα”, “Μάρτυς κατηγορίας”, “Καινούργια σελίδα”.

Το 1986 το θεατρικό ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο θέατρο ”Ιλίσσια’, το οποίο ανακαίνισε εξ ολοκλήρου. Εκεί ανέβηκαν παραστάσεις που άφησαν εποχή, ανάμεσά τους η “Επιστροφή της γηραιάς κυρίας” και η “Ευαίσθητη ισορροπία”

Με τον Αλεξανδράκη χώρισαν το 1990, μετά από 21 χρόνια σχέσης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό