27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Το «αφεντικό» στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μουσικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο 74χρονος θρύλος της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν είναι πλέον μέλος της λέσχης των μουσικών των οποίων η περιουσία ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια – όπως η Ριάνα, ο Τζέι Ζ και η Τέιλορ Σουίφτ – σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

REUTERS/Albert Gea

Γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ, η φωνή της εργατικής τάξης των ΗΠΑ, το «αφεντικό» της ροκ συγκέντρωσε με την πάροδο δεκαετιών μια περιουσία που αποτιμάται σήμερα σε 1,1 δισ. δολάρια.

Bruce Springsteen has amassed a substantial fortune over six decades—which Forbes estimates to be worth $1.1 billion—singing about his blue-collar roots. He’s still rolling up his sleeves for fans around the world.https://t.co/EsIgHwNh8I pic.twitter.com/azGKb6X8xO

— Forbes (@Forbes) July 19, 2024

Από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Greetings from Asbury Park, N.J.» (1973), ο Μπρους Σπρίνγκστιν έχει πουλήσει 140 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, κέρδισε 20 Γκράμι και ένα Όσκαρ, και τα απομνημονεύματά του έγιναν μπεστ – σέλερ στα βιβλιοπωλεία.

Ο ερμηνευτής των «Born to Run», «Born in the USA» και «Dancing in the Dark» μεγάλωσε σημαντικά την περιουσία του το 2021, όταν πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του στη Sony για 500 εκατομμύρια δολάρια.

REUTERS

Το αγέραστο «αφεντικό» της ροκ, που έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 120 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, εξακολουθεί να ξεσηκώνει τους θαυμαστές του και έχει προγραμματίσει συναυλίες μέχρι το 2025.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό