27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ασαφές μήνυμα για την Ρεάλ Μαδρίτης- Συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο 17χρονος Λαμίν Γιαμάλ απολαμβάνει τις διακοπές του στην Κω, λίγο πριν επιστρέψει στις υποχρεώσεις του.

Ωστόσο, μια φωτογραφία από τις πολλές που ανέβασε κατά την διάρκεια των διακοπών του φαίνεται να έχει προκαλέσει εντύπωση, καθώς στην τηλεόραση εμφανίζεται ένα μήνυμα – κομμένο μεν- που λέει «Άσε τα παιδιά σου να προπονηθούν σαν της Ρεάλ Μαδρίτης…».

Τα ρεκόρ

Σε ηλικία 16 ετών και 362 ημερών έγινε ο νεότερος άνδρας που έχει σκοράρει στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου – και άφησε τους πάντες να τον παρακολουθούν με δέος. «Ένας σούπερ σταρ γεννιέται», δήλωσε ο πρώην επιθετικός της Αγγλίας Γκάρι Λίνεκερ στο BBC One. «Ήταν η στιγμή του αγώνα, πιθανώς η κορυφαία στιγμή ολόκληρου του πρωταθλήματος». «Απλά απίστευτο», πρόσθεσε ο πρώην Άγγλος επιθετικός Άλαν Σίρερ. «Σε τέτοια ηλικία, είναι απλώς εξωφρενικό».

Ο Λαμίν Γιαμάλ έχει περάσει τα 10 από τα 17 χρόνια του παίζοντας για τη Μπάρτσα. Το επώνυμό του είναι Νασαράουι Εμπάνα και όχι Γιαμάλ. Αυτό είναι το δεύτερο όνομά του. Με Μαροκινό πατέρα και μητέρα από την Ισημερινή Γουινέα, γεννήθηκε στην πόλη Εσπλούγες, αλλά η οικογένειά του μετακόμισε πρώτα στο Ματαρό και μετά στο Γκρανολιές. Τώρα ζει στη Λα Μασία. Προπονητές και συμπαίκτες δεν στέκονται μόνο στο εντυπωσιακό ταλέντο του. Κάνουν λόγο για ένα ταπεινό, ντροπαλό παιδί, με εξαιρετική συμπεριφορά.

Η αρχή μίας λαμπρής καριέρας

Η ποδοσφαιρική του καριέρα άρχισε – μάλλον χωρίς και ο ίδιος ή η οικογένειά του να το αντιλαμβάνονται τότε – το καλοκαίρι του 2014. Σε ηλικία μόλις 7 ετών άρχισε να προπονείται στην προεφηβική ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Από την αρχή ξεχώρισε για την αρτιότητα στην τεχνική του και τα χαρίσματά του. Το αριστερό του πόδι είναι ένα θαύμα, ικανό να τελειώσει, να ντριμπλάρει και να πασάρει με χειρουργική ακρίβεια. Οι προπονητές του τον τοποθετούν ως σέντερ φορ, αν και στο σχήμα 1-3-2-1 της Μπάρτσα, μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στη θέση του αριστερού μπακ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό