25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Το απίστευτο ρεκόρ των Ισπανών που δείχνει… Euro, διαβάστε το γιατί []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ισπανία αντιμετωπίζει την Αγγλία σε έναν τελικό των… τελικών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος μεταξύ των δύο ομάδων σε Euro (14/07, 22:00, ΕΡΤ1). Οι παίκτες της «φούρια ρόχα», όμως, έχουν ένα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί «σπάσει», το οποίο το έχουν από τις ομάδες που αγωνίζεται. 

Συγκεκριμένα, οι ισπανικές ομάδες, δεν έχουν χάσει σε… 22 τελικούς σερί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκτός του Super Cup! Φυσικά, δεν μπορούν να μετρηθούν οι τελικοί μεταξύ κλαμπ από την ίδια χώρα. 

Αυτό, σίγουρα μπορεί να έχει «τρομοκρατήσει» λίγο τους παίκτες της Αγγλίας και του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, καθώς είναι ο δεύτερος τελικός τους στην σειρά και εννοείται πρέπει να κερδηθεί. έτσι ώστε να μην γίνουν… loozers.

Από την άλλη μεριά, η χώρα της Μεσογείου, προκρίθηκε εύκολα από ένα δύσκολο γκρουπ με την Ιταλία, την Κροατία και την Αλβανία. Με 3/3 στον όμιλο, η Ισπανία βρέθηκε στην φάση των «16», όπου εκεί νίκησε χωρίς να… ιδρώσει την Γεωργία με 4-1. Στην συνέχεια, ο «δρόμος» την έφερε πάνω στην διοργανώτρια του Euro, Γερμανία.

Όμως, η «φούρια ρόχα» σε φινάλε-θρίλερ στην παράταση επικράτησε με 2-1 και πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά που τους περίμενε το φαβορί μέχρι τότε, η Γαλλία. Οι παίκτες του Λουίς Ντε Λα Φουέντε με… ονειρική ανατροπή νίκησαν 2-1 τους «τρικολόρ», φτάνοντας, έτσι, στον τελικό του θεσμού μετά το 2012. Οι Ισπανοί αφού επέστρεψαν στις παλιές καλές δόξες, θέλει να το κάνουν και με την κούπα του Euro, την οποία την έχουν κατακτήσει τρεις φορές (1964, 2008, 2012). 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό