23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Το απίστευτο κόλπο με τον φούρνο μικροκυμάτων που κάνει το καθάρισμα παιχνιδάκι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων είναι για πολλούς «εφιάλτης», λόγω της δυσκολίας του. Οι χρήστες του Tik Tok ωστόσο, ανακάλυψαν ένα «κρυφό» χαρακτηριστικό στους φούρνους μικροκυμάτων, που μπορεί να κάνει το καθάρισμά τους «παιχνιδάκι». Αν και είναι κάτι που υπάρχει χρόνια στα περισσότερα μοντέλα φούρνων μικροκυμάτων, πολλοί δεν το γνωρίζουν και το ανακαλύπτουν τώρα. Πόσο ασφαλές είναι όμως; 

Ο χρήστης του TikTok thehypnoinfluencer μοιράστηκε σε ένα βίντεο με 6,8 εκατομμύρια προβολές, ότι το γυαλί στην πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων μπορεί να γλιστρήσει προς τα έξω, καθιστώντας ευκολότερο τον καθαρισμό του. «Πώς γίνεται να το μαθαίνω τώρα; Είμαι 48 ετών και ποτέ δεν ήξερα ότι το έκανε αυτό» λέει στο βίντεο η δημιουργός περιεχομένου Gina DeMarco.

Το βίντεο που έχει συγκεντρώσει σχεδόν 400.000 likes δείχνει την DeMarco να γλιστράει το γυάλινο πάνελ από το μπροστινό μέρος της πόρτας του φούρνου μικροκυμάτων της. Βέβαια, αυτό το κόλπο δεν ισχύει για όλους τους φούρνους με μικροκύματα -εξαρτάται από το μοντέλο.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο κόλπο εγείρει ορισμένα ζητήματα ασφάλειας, που έχουν να κάνουν με τη χρήση των μικροκυμάτων. 

«Παρά τη φαινομενική ευκολία της αφαίρεσης της γυάλινης πόρτας για καθάρισμα, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι», δηλώνει στο The Kitchn, ο ειδικός καθαρισμού Daniel Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της Handy Cleaners.

«Αν και αυτή η μέθοδος μπορεί να προσφέρει εύκολη και καλύτερη πρόσβαση σε βαθύτερο καθαρισμό και σε εκείνα τα μέρη που είναι δύσκολο να φτάσετε στην πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων σας, κάτι τέτοιο μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση του κατασκευαστή», συμπληρώνει.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό τζάμι για καλύτερη προστασία από την ακτινοβολία. 

«Οι φούρνοι μικροκυμάτων θερμαίνουν τα τρόφιμα χρησιμοποιώντας μικροκύματα, μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας παρόμοια με τα ραδιοκύματα», σημειώνει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Το να παρέμβει κανείς στη δομή του φούρνου μικροκυμάτων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, η οποία μπορεί να ενέχει πιθανούς άμεσους και έμμεσους κινδύνους.

«Η αφαίρεση της πόρτας του φούρνου μικροκυμάτων έχει τη δυνατότητα να βλάψει την ακεραιότητα του φούρνου μικροκυμάτων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορους κινδύνους, όπως πιθανή έκθεση σε επιβλαβή μικροκύματα, ηλεκτρικές δυσλειτουργίες, ακόμη και τραυματισμούς λόγω σπασμένου γυαλιού», εξηγεί ο Daniel Brown.

Αν και αυτό το εξαιρετικά εύκολο κόλπο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων, πιθανότατα δεν αξίζει αν σκεφτεί κανείς τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό