14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ίντερνετ της Starlink δεν πιάνει παντού υψηλές ταχύτητες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες στις οποίες η Starlink θα προσφέρει το δορυφορικό της Internet, αλλά ερωτήματα υπάρχουν για τις ταχύτητες που θα προσφέρει. Πρόσφατη έρευνα από την Ookla δείχνει ότι δεν παίρνουν όλοι τις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης που διαφημίζει η Starlink.

H Ookla είναι εκείνη που αναλαμβάνει να κάνει το γνωστό speed test στις ταχύτητες των ευρυζωνικών συνδέσεων και ανέλαβε να πραγματοποιήσει ένα αντίστοιχο συγκριτικό τεστ μεταξύ των επίγειων συνδέσεων και των ταχυτήτων που μπορεί να προσφέρει το δορυφορικό Internet της Starlink στις ΗΠΑ.

Τα συμπεράσματα της Ookla δείχνουν ότι έχει μεγάλη σημασία η γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκεται κάποιος. Από εκεί εξαρτάται το πόσο γρήγορη ταχύτητα σύνδεσης θα έχει στο δορυφορικό Internet. H σύγκριση έγινε μεταξύ του Internet της Starlink και εκείνου που προσφέρουν οι σταθερές συνδέσεις, με το αποτέλεσμα να δείχνει ότι ορισμένες περιοχές είχαν καλύτερες ταχύτητες από άλλες.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο Λος Άντζελες, οι σταθερές γραμμές έδειξαν καλύτερες ταχύτητες από το δορυφορικό Internet. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε συγκρίσεις αντίστοιχες και στην Ελλάδα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Starlink έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να συνδέσει στο Internet όχι μόνο τις απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και κινούμενα οχήματα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό