28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Τούχελ – Τσέλσι: Τέταρτη αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν, τέταρτο ευρωπαϊκό! () | Champions League

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν κάποιος έλεγε τον Δεκέμβριο ότι η Τσέλσι θα έφτανε στον τελικό του Champions League και ότι, μάλιστα, θα σήκωνε για 2η φορά την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, δύσκολα θα τον πίστευε κανείς. Αυτός ο «κάποιος», όμως, δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Κι αυτό διότι στο μεσοδιάστημα, ο Τόμας Τούχελ ανέλαβε την Τσέλσι από τον Φρανκ Λάμπαρντ, άλλαξε εκ βάθρων την εικόνα της και συν τοις άλλοις, απέκτησε αυτόματα τον πιο… σίγουρο οιωνό ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία της.

Για 4η φορά από τους 6 συνολικά ευρωπαϊκούς τίτλους της (εξαιρείται το Σούπερ Καπ), η Τσέλσι έφτασε στην κορυφή σε μια σεζόν εντός της οποίας είχε αλλάξει προπονητή! Το πιο τρανό παράδειγμα πριν από τον Γερμανό τεχνικό ήταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, με τον οποίο στο τιμόνι οι Μπλε στέφθηκαν για πρώτη φορά πρωταθλητές Ευρώπης το 2012, έπειτα από την απόλυση του Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο συνέβη άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η μία την επόμενη σεζόν της πρώτης κούπας, όταν ο Ντι Ματέο απολύθηκε επίσης μεσούσης της σεζόν και υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ η Τσέλσι κατέκτησε το Europa League.

Η πρώτη φορά χρονικά ήταν τη σεζόν 1997-98, με τον Τζιανλούκα Βιάλι να αναλαμβάνει τα ηνία τον Φεβρουάριο από τον Ρουντ Γκούλιτ και στο τέλος της σεζόν να οδηγεί τους Μπλε στο Κύπελλο UEFA.

p>

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 0-1: Ολη η Ευρώπη είναι Μπλε!Αποθέωσε τον απροσπέλαστο Καντέ μέχρι και η Σίτι! (pic & )Τα δάκρυα του Αγουέρο στο τελευταίο του ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι ()Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Τσέλσι με το σφύριγμα της λήξης του τελικού ()Η 14η κούπα των Άγγλων στο Champions League, στο κυνήγι της Ισπανίας ()Η Τσέλσι πήρε τέταρτο ευρωπαϊκό με αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν! ()Το «I don’t give a f@@k» του σκόρερ Χάβερτς σε ερώτηση για το κόστος της μεταγραφής του ()Τούχελ – Έμερι: Οι δύο τελευταίοι προπονητές που απέλυσε η Παρί πήραν Champions και Europa League την ίδια σεζόν!Τρέλα στα αποδυτήρια της Τσέλσι! ()Χερ Τούχελ, καλώς ορίσαμε στην εποχή σας!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό