20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Τούρκος» ο Ερντογάν με αγγελία του Reuters για δημοσιογράφο στην Κωνσταντινούπολη

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά του διεθνούς πρακτορείου Reuters στρέφεται τώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, με αφορμή την δημοσίευση αγγελίας για την πρόσληψη αναπληρωτή προϊσταμένου του γραφείου του στην Κωνσταντινούπολη.

Το περιεχόμενο της αγγελίας εργασίας θεωρήθηκε «προπαγανδιστικό» από τον εκπρόσωπο της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρεντίν Αλτούν και άλλους Τούρκους αξιωματούχους.

«Το Reuters φαίνεται να απομακρύνεται από τα γεγονότα και αντί για αυτό, χρησιμοποιεί μια προκατειλημμένη εκδοχή σχετικά με το τι συνέβη με τις “σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις” στην Τουρκία επί κυβέρνησης Ερντογάν. Αυτές οι δηλώσεις ταιριάζουν μόνο σε προπαγανδιστικό φυλλάδιο», είπε ο Αλτούν, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι αυτό δημοσιογραφία και το πρακτορείο θα πρέπει να ρωτήσει τους δημοσιογράφους εάν μπορούν να καλύψουν τα γεγονότα προτού αποφασίσει τι συμβαίνει και να μην χρησιμοποιήσει την υποκειμενική του προσέγγιση για να κατευθύνει την ειδησεογραφία του».

Την ίδια στιγμή, τo τουρκικό πρακτορείο Anadolu χαρακτήρισε την αγγελία «πολιτικό μανιφέστο» κατά του Ερντογάν, την ώρα που ο επικεφαλής του γραφείου του Reuters στην Τουρκία, Τζόναθαν Σπάισερ, θεωρείται «απειλή» για την τουρκική κυβέρνηση, καθώς καθημερινά ασκεί δριμεία κριτική στον πρόεδρο Ερντογάν για την εσωτερική αλλά και την εξωτερική πολιτική του.

Σημειώνεται ότι την εν λόγω αγγελία δημοσίευσε ο προϊστάμενος του Reuters στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η κεντρική διοίκηση του πρακτορείου δεν έχει πάρει καμία θέση για την αντίδραση της Άγκυρας.

Η επίμαχη αγγελία

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει αλλάξει  την Τουρκία στις δύο δεκαετίες της εξουσίας του, απομακρύνοντάς την από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις και μετατρέποντάς τη σε μια ισχυρή διπλωματική και στρατιωτική δύναμη με παρουσία σε περιοχές που εκτείνονται από τον Νότιο Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική. Αναζητούμε κάποιον με δυνατές δεξιότητες γραφής και με γνώσεις, που να μπορεί να προσφέρει αναλυτικά ρεπορτάζ από κοινού με την ομάδα του πρακτορείου που καλύπτει μια κρίσιμη περίοδο της διακυβέρνησης Ερντογάν – με τον εκτροχιασμένο πληθωρισμό και την υποτιμημένη λίρα να απειλούν την προσπάθειά του για επανεκλογή τους επόμενους μήνες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό