15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τους 2.000 νεκρούς και κλείνει τις παιδικές χαρές

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κλείσιμο των παιδικών χαρών στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, αυστηροποιώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα θύματα του οποίου αγγίζουν τα 2.000 στην πολιτεία.

Το μέτρο επεκτείνει εκείνο που ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο για το κλείσιμο 10 παιδικών χαρών της πόλης, όπου άνθρωποι συνωστίζονταν.

«Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν αυτό το μήνυμα και ακόμη δεν το έχουν πάρει, εξακολουθούμε να βλέπουμε πολλές περιπτώσεις με πολύ μεγάλη πυκνότητα από νέους ανθρώπους», είπε ο κυβερνήτης σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Οπότε θα πάρουμε πιο δραστική δράση. Θα κλείσουμε τις παιδικές χαρές της Νέας Υόρκης». Πρόσθεσε πως οι ανοικτοί χώροι σε πάρκα θα παραμείνουν διαθέσιμοι για τον κόσμο να «περπατούν, να τους βλέπει λίγο ο ήλιος».

Παράλληλα είπε πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης πρέπει να «γίνει πιο επιθετική» για να επιβάλει την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Στον καθημερινό απολογισμό των θυμάτων του ιού, ο Κουόμο τόνισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία του αυξήθηκε σε 83.712 από 75.795 που ήταν χθες, με τους θανάτους να φτάνουν τους 1.914 από τους 1.550.

«Η μόνη ελπίδα για μια πολιτεία σε αυτό το σημείο είναι η ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ανταποκριθεί με επιτυχία», κατέληξε ο κυβερνήτης.

Ελλείψεις σε χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη διαπιστώνει η FDA

Η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανέφερε ότι παρουσιάζονται ελλείψεις στα φάρμακα χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη που καταπολεμούν την ελονοσία, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τα φάρμακα αυτά, τα οποία έχουν δοκιμαστεί με κάποια επιτυχία στην ασθένεια Co-19, προστέθηκαν στη σελίδα https://bit.ly/2JvV1Ep της FDA όπου αναφέρονται οι ελλείψεις.

Σε αρκετές χώρες είναι σε εξέλιξη μελέτες για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα δύο αυτά φάρμακα είναι αποτελεσματικά στον κορονοϊό SARS-CoV-2. Ως αποτέλεσμα, έχει αυξηθεί η ζήτησή τους.

Η FDA πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με εταιρείες που παρασκευάζουν γενόσημα των φαρμάκων αυτών για να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι κανείς δεν θα πρέπει να λαμβάνει αυτά τα φάρμακα για προληπτικούς λόγους, χωρίς ιατρική επίβλεψη και χωρίς συνταγή γιατρού. Και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, όπως απώλεια όρασης, καρδιακά προβλήματα ή ακόμη και θάνατο αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό