31.7 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Τουρκο-γερμανική κόντρα για το σήμα των Γκρίζων Λύκων από Τούρκο ποδοσφαιριστή στο EURO 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Άγκυρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της ΟΥΕΦΑ αλλά και του Βερολίνου με αφορμή την έρευνα που ξεκίνησε για τον Τούρκο ποδοσφαιριστή που πανηγύρισε με το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη για εξηγήσεις μετά το αίτημα του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών να υπάρξουν κυρώσεις από την ΟΥΕΦΑ σε βάρος ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Τουρκίας, που πανηγύρισε στο EURO 2024 κάνοντας το σήμα των «Γκρίζων Λύκων».

Για πολιτικά υποκινούμενη αντίδραση με στοιχεία ξενοφοβικού χαρακτήρα κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ενέργεια του Τούρκου διεθνή ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, στον αγώνα με την Αυστρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η UEFA άνοιξε πειθαρχική έρευνα εναντίον του ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη μεταξύ της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου και της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Αυστρίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2024 χθες (2 Ιουλίου).

»Από την άλλη πλευρά, ενώ η έκθεση που δημοσιεύτηκε από τον Γερμανικό Ομοσπονδιακό Οργανισμό για την Προστασία του Συντάγματος τον Σεπτέμβριο του 2023 τόνιζε ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάθε άτομο που κάνει το σήμα του «γκρίζου λύκου» ως ακροδεξιός εξτρεμιστής και ενώ το σήμα του «γκρίζου λύκου» δεν είναι απαγορευμένο σύμβολο στη Γερμανία, οι αντιδράσεις που έδειξαν στον κ. Demiral οι γερμανικές αρχές είναι από μόνες τους ξενοφοβικές.

»Καταδικάζουμε τις πολιτικά υποκινούμενες αντιδράσεις στη χρήση ενός ιστορικού και πολιτιστικού συμβόλου με τρόπο που δεν στοχεύει κανέναν κατά τη διάρκεια της γιορτής της χαράς σε μια αθλητική εκδήλωση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό