13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τουρκικό βίντεο που «κατασκοπεύει» την Ψέριμο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία, σύμφωνα με το 12ο άρθρο της Συνθήκης της Λωζάννης, λόγω της απόστασής του από την ηπειρωτική χώρα ανέφερε Τούρκος ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας», σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu, που κατά τα φαινόμενα κατασκοπεύει το νησί.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, στρατιωτικοποιώντας την Ψέριμο, η οποία « βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασσού»

«Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το νησί Ψέριμος, το οποίο δεν κατοικείται και απαγορεύεται η ύπαρξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκεί, ήρθε στο προσκήνιο με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο 

«Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, η οποία είχε ευρεία κάλυψη στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Μητσοτάκης ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media την ελληνική σημαία που σχεδιάστηκε στο νησί, γράφοντας στην ανάρτησή του: “Το μπλε του Αιγαίου συναντά το μπλε της σημαίας”.

Σε αυτήν την σημαία αναφέρεται και ο Τουρκος αναλυτης, Gürsel Tokmakoğlu απαιτώντας: “Αφαιρέστε τη σημαία από εδώ ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται”. 

 Το πρακτορείο «κατέγραψε» τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης ενώ ανήρτησε σχετικό βιντεο: 

  “Στο νησί υπάρχει ελικοδρόμιο που φαίνεται εύκολα από τις βάρκες, τα γιοτ και τα πλοία που περνούν, από την πλευρά της θάλασσας, ένα τσιμεντένιο φράγμα φράζει το δρόμο. Επίσης υπάρχουν φρουρά, παρατηρητήρια, πομποί, δεξαμενές νερού και συστήματα ηλιακής ενέργειας.

Στην περιοχή υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες με στολές παραλλαγής γύρω από πέτρινες κατασκευές που θυμίζουν χαρακώματα ή καταφύγια. Ενώ φαίνεται ότι κάποιοι στρατιώτες ξεκουράζονται μπροστά από τις δομές, άλλοι στρατιώτες που περιπολούν τραβούν την προσοχή.

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι υπάρχει άλλο ένα ελικοδρόμιο. Το γεγονός ότι ο δρόμος που οδηγεί στην περιοχή αυτή είναι επίσης κλειστός με σιδερένια εγκάρσια φράγματα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό